Ouale posate sunt delicioase, iar ochiurile prajite cu galbenus moale sunt ceva de vis! Ce ziceti de o combinatie delicioasa a celor doua, in varianta unor oua coapte in smantana, cu ciuperci si spanac, numai bune de mancat cu paine prajita cu cel mai fin unt Elle & Vire?
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 4 oua
- 1 ceapa mica
- 200g ciuperci
- 100g spanac
- 200ml smantana de gatit
- 100g unt Elle & Vire
- 1 praf de sare
- paine prajita
- Instructiuni
- Pe fundul unor tavite mici sau forme de briose intindeti un strat generos de unt, peste care presarati ceapa taiata marunt si asezati ciupercile taiate la fel de marunt.
- Peste ciuperci asezati spanacul maruntit si adugati cate un praf de sare. Amestecati.
- Turnati cate putina smantana de gatit, cam cat sa acoperiti amestecul de ciuperci si spanac.
- Spargeti apoi in mijlocul fiecarei tavite cate un ou.
- Coaceti timp de 10 minute la 180 de grade – pentru galbenusuri moi; sau 15 -20 pentru galbenusuri tari.
- Ungeti feliile de paine prajita cu finul unt Elle & Vire si presarati un praf de sare. Serviti impreuna cu ouale si bucurati-va de un inceput de zi minunat.