Ouale posate sunt delicioase, iar ochiurile prajite cu galbenus moale sunt ceva de vis! Ce ziceti de o combinatie delicioasa a celor doua, in varianta unor oua coapte in smantana, cu ciuperci si spanac, numai bune de mancat cu paine prajita cu cel mai fin unt Elle & Vire?

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 4 oua
  • 1 ceapa mica
  • 200g ciuperci
  • 100g spanac
  • 200ml smantana de gatit
  • 100g unt Elle & Vire
  • 1 praf de sare
  • paine prajita
  1. Instructiuni
  2. Pe fundul unor tavite mici sau forme de briose intindeti un strat generos de unt, peste care presarati ceapa taiata marunt si asezati ciupercile taiate la fel de marunt.
  3. Peste ciuperci asezati spanacul maruntit si adugati cate un praf de sare. Amestecati.
  4. Turnati cate putina smantana de gatit, cam cat sa acoperiti amestecul de ciuperci si spanac.
  5. Spargeti apoi in mijlocul fiecarei tavite cate un ou.
  6. Coaceti timp de 10 minute la 180 de grade – pentru galbenusuri moi; sau 15 -20 pentru galbenusuri tari.
  7. Ungeti feliile de paine prajita cu finul unt Elle & Vire si presarati un praf de sare. Serviti impreuna cu ouale si bucurati-va de un inceput de zi minunat.