O crema de ciocolata fina, cremoasa si 100% naturala, pe care o puteti savura fara nicio urma de vina! Aceasta reteta fara zahar, fara lactoza si fara ingrediente procesate este perfecta pentru un mic dejun sanatos daca o savurati cu pancakes de exemplu, sau un desert rapid in orice moment al zilei. Se face in doar cateva minute si este plina de nutrienti, datorita curmalelor dulci, migdalelor aromate si uleiului de cocos.

Veti obtine un borcan de 400 g de crema, perfecta pentru a fi intinsa pe paine prajita, clatite, biscuiti sau pur si simplu savurata cu lingurita.

De ce sa incercati aceasta reteta?

Sanatoasa si naturala – fara zahar, fara conservanti, doar ingrediente simple si naturale

✔ Vegana si fara lactoza – perfecta pentru orice stil de alimentatie, chiar si pentru cei mai mici pofticiosi.

Gata in 5 minute – blendati totul si este pregatita!

Textura fina si cremoasa – la fel de delicioasa ca o crema clasica de ciocolata.

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 200 g curmale fara samburi hidratate (aprox. 15-18 bucati)
  • 100 g migdale crude
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 3 linguri cacao
  • 100 ml apa sau lapte vegetal (migdale, cocos, ovaz)
  • 1 praf de sare (optional, dar intensifica aroma)
  • 1 lingurita extract de vanilie (optional, pentru un plus de savoare)
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a hidrata intr-un bol curmalele si migdalele. Le puteti lasa cel putin 2 ore pentru a deveni moi, puteti insa grabi procesul adaugand apa fierbinte.
  3. Cand curmalele si migdalele au devenit moi le puteti muta in blender impreuna cu uleiul de cocos, sarea si cacao
  4. Blendati pana obtineti un amestec omogen si cremos, asemanator cremei de ciocolata. Daca este prea groasa, mai adaugati cate o lingura de lichid, pana ajungeti la consistenta dorita.
  5. Transferati crema intr-un borcan – O puteti pastra in frigider pana la 7 zile, desi este atat de buna incat sigur va disparea mai repede!

Cum o savuram?

Pe paine prajita, biscuiti sau waffles crocante.

Ca umplutura pentru clatite sau briose sanatoase.

In smoothie-uri, pentru un boost de energie si ciocolata.

Cu lingurita, direct din borcan – pentru ca este prea buna!

Aceasta crema de ciocolata fara zahar si fara lactoza este o alternativa minunata la variantele din comert si o dovada ca deserturile sanatoase pot fi magice, delicioase si usor de facut acasa! Va las mai jos si varianta mea de „Nutella” fara zahar: