Un borcan de caramel sarat nu trebuie sa lipseasca din frigiderul nimanui, poate transforma orice desert intr-un rasfat absolut si daca sunteti in pana de idei poate fi chiar si cadoul perfect. Iar reteta e gata in 10 minute.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 220g de zahar
- 100g de unt
- 200ml de smantana lichida (cu un nivel mare de grasime- peste 30%)
- 1 lingurita de sare grunjoasa
- Instructiuni
- Intr-o cratita inalta se topeste pe foc mic zaharul, fara a amesteca. Doar rotiti tigaia usor cate putin pentru a nu se inchide prea tare a culoare zaharul topit de pe margini.
- Cand acesta incepe sa devina maroniu si lucios incepem sa amestecam.
- In timp ce continuati sa amestecati adaugati untul.
- Adaugati smantana si amestecati in continuare.
- Lasati sa mai fiarba 2-3 minute si apoi lasati sa se raceasca. Adaugati sarea si turnati in borcane (Astfel il veti putea pastra la frigider saptamani sau chiar luni intregi).