Un borcan de caramel sarat nu trebuie sa lipseasca din frigiderul nimanui, poate transforma orice desert intr-un rasfat absolut si daca sunteti in pana de idei poate fi chiar si cadoul perfect. Iar reteta e gata in 10 minute.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 220g de zahar
  • 100g de unt
  • 200ml de smantana lichida (cu un nivel mare de grasime- peste 30%)
  • 1 lingurita de sare grunjoasa
  1. Instructiuni
  2. Intr-o cratita inalta se topeste pe foc mic zaharul, fara a amesteca. Doar rotiti tigaia usor cate putin pentru a nu se inchide prea tare a culoare zaharul topit de pe margini.
  3. Cand acesta incepe sa devina maroniu si lucios incepem sa amestecam.
  4. In timp ce continuati sa amestecati adaugati untul.
  5. Adaugati smantana si amestecati in continuare.
  6. Lasati sa mai fiarba 2-3 minute si apoi lasati sa se raceasca. Adaugati sarea si turnati in borcane (Astfel il veti putea pastra la frigider saptamani sau chiar luni intregi).