“Alsatian Flammekueche” – Undeva intre Pizza si tarta sarata, specifica zonelor montane din Franta, este un deliciu usor de facut, cu ingrediente simple, dar de cea mai buna calitate, ce o ridica la rang de delicatesa. Blatul se face caaaat mai subtire pentru a obtine o crusta crocanta pe care sa o puteti rontai, se unge bine cu smantana si toppingurile sunt in general o varietate de branzeturi, ceapa si sunca ori bacon taiat foarte marunt.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru aluat x 2 bucati: 400g faina
  • 150g apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5g sare
  • 5g zahar
  • 10g drojdie
  • Pentru topping: 150ml smantana de gatit
  • 1 ceapa rosie
  • 150g bacon taiat cubulete
  • 80g parmezan
  • piper negru dupa gust
  • cimbru uscat dupa gust
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg framantati un aluat ferm, omgen si nelipicios din toate ingredientele pentru aluat.
  3. Formati o bila neteda de aluat, acoperiti si lasati la dospit timp de minim 1 ora.
  4. Impariti aluatul in 2 bucati egale.
  5. Intindeti in foi de aluat subtiri de 2-3 mm maxim, acestea trebie sa devina crocante in timpul coacerii.
  6. Intindeti pe fiecare foaie de aluat smantana de gatit intr-un strat suficient cat sa acopere aluatul, dar nu cat sa curga de pe acesta.
  7. Presarati rondele subtiri de ceapa rosie, cubuletele de bacon si putin parmezan.
  8. Condimentati cu piper negru dupa gust si cimbru uscat.
  9. Coaceti timp de 20 de minute la 190C sau pana cand aluatul este complet copt, rumenit si crocant pe margini.
  10. Feliati si savurati imediat.