“Alsatian Flammekueche” – Undeva intre Pizza si tarta sarata, specifica zonelor montane din Franta, este un deliciu usor de facut, cu ingrediente simple, dar de cea mai buna calitate, ce o ridica la rang de delicatesa. Blatul se face caaaat mai subtire pentru a obtine o crusta crocanta pe care sa o puteti rontai, se unge bine cu smantana si toppingurile sunt in general o varietate de branzeturi, ceapa si sunca ori bacon taiat foarte marunt.



Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- Pentru aluat x 2 bucati: 400g faina
- 150g apa calduta
- 3 linguri ulei de masline
- 5g sare
- 5g zahar
- 10g drojdie
- Pentru topping: 150ml smantana de gatit
- 1 ceapa rosie
- 150g bacon taiat cubulete
- 80g parmezan
- piper negru dupa gust
- cimbru uscat dupa gust
- Instructiuni
- Intr-un bol larg framantati un aluat ferm, omgen si nelipicios din toate ingredientele pentru aluat.
- Formati o bila neteda de aluat, acoperiti si lasati la dospit timp de minim 1 ora.
- Impariti aluatul in 2 bucati egale.
- Intindeti in foi de aluat subtiri de 2-3 mm maxim, acestea trebie sa devina crocante in timpul coacerii.
- Intindeti pe fiecare foaie de aluat smantana de gatit intr-un strat suficient cat sa acopere aluatul, dar nu cat sa curga de pe acesta.
- Presarati rondele subtiri de ceapa rosie, cubuletele de bacon si putin parmezan.
- Condimentati cu piper negru dupa gust si cimbru uscat.
- Coaceti timp de 20 de minute la 190C sau pana cand aluatul este complet copt, rumenit si crocant pe margini.
- Feliati si savurati imediat.
