Daca sunteti in cautarea unei alternative fara gluten pentru turtele sau pitele traditionale romanesti, am o reteta minunata pentru voi. Doar cu iaurt si ovaz sau faina din ovaz puteti obtine aceste painici subtiri, perfecte de savurat cu toppinguri dulci si sarate.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 250ml iaurt
  • putin ulei pentru suprafata de lucru
  • 300g fulgi de ovaz rasniti in blender pana capata textura de faina sau faina de ovaz
  • optional: puteti adauga condimentele preferate (eu le-am facut neutre pentru a le manca si cu toppinguri dulci si sarate).
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati iaurtul si faina de ovaz pana cand obtineti un aluat lipicios.
  3. Lasati aluatul sa se odihneasca 15-20 de minute.
  4. Intindeti cu un sucitor cercuri de 10-12 cm diametru pe o suprafata stropita cu putin ulei.
  5. Coaceti intr-o tigaie antiaderenta bine incinsa, pe ambele parti cate 2-3 minute sau pana cand apar mici pete maronii.