Daca sunteti in cautarea unei alternative fara gluten pentru turtele sau pitele traditionale romanesti, am o reteta minunata pentru voi. Doar cu iaurt si ovaz sau faina din ovaz puteti obtine aceste painici subtiri, perfecte de savurat cu toppinguri dulci si sarate.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250ml iaurt
- putin ulei pentru suprafata de lucru
- 300g fulgi de ovaz rasniti in blender pana capata textura de faina sau faina de ovaz
- optional: puteti adauga condimentele preferate (eu le-am facut neutre pentru a le manca si cu toppinguri dulci si sarate).
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati iaurtul si faina de ovaz pana cand obtineti un aluat lipicios.
- Lasati aluatul sa se odihneasca 15-20 de minute.
- Intindeti cu un sucitor cercuri de 10-12 cm diametru pe o suprafata stropita cu putin ulei.
- Coaceti intr-o tigaie antiaderenta bine incinsa, pe ambele parti cate 2-3 minute sau pana cand apar mici pete maronii.