Saptamana aceasta sarbatorim bucataria italiana in lume si sunt tare curioasa care e ingredientul vostru preferat cand vine vorba de bunatati italienesti?
Bucataria Italiana a fost mereu un reper in gastronomia mondiala.
Cu totii iubim gusturile intense si aromele bogate ale ingredientelor crescute sau preparate sub razele soarelui in Italia.
In timp, in bucatariile din intreaga lume au inceput sa isi faca loc pastele cu ou, gatite “Al dente”, sosurile Bolognese si Ragu, mult iubitele Mozzarella, Ricotta si Parmigiano, racoritoarea si cremoasa Gelato si mai are oare rost sa amintesc de Pizza?
Retetele usoare, rapide, preparate cu dragoste, mostenite de la bunicile ce framantau cu spor aluatul de paste sau amestecau in oale uriase cu Ragu, au devenit retete servite in cele mai elegante restaurante din intreaga lume.
Grija fata de ingredientele simple folosite, rosiile cu gust, busuiocul parfumat, usturoiul care iti trezeste simturile si mai ales respectul fata de mancare, de a refolosi resturile unei mese si de a le transforma intr-un adevarat festin la urmatoarea masa – toate aceste m-au facut si pe mine sa fiu cucerita de cultura si bucataria Italiana. Aceasta bucatarie a simturilor si a iubirii.
Dupa cum va povesteam, saptamana aceasta intre 22-28 noiembrie sarbatorim impreuna Saptamana Bucatariei Italiene in lume, iar Ambasada Italiei m-a provocat ca in urmatoarele zile sa impartasesc cu voi doua retete indragite in cultura Italiana.
Va dau doua indicii: “Rotolini” si “Arancini” si abia astept sa va arat ce a iesit.