V-am tot zis de piureul acesta de dovleac, pe care il folosesc si in placinta cu dovleac, in siropul de dovleac Pumpkin Spice, in cheesecake cu dovleac sau checul marmorat cu dovleac si cacao. Dar abia astazi mi-am dat seama ca ar trebui sa va las si reteta mea cu parfum de toamna, pe care o fac de cateva ori in luna octombrie, cand imi sta gandul numai la placintele si prajituri cu dovleac.
Il puteti pastra in borcane, dar il puteti si congela, astfel incat sa va puteti bucura de gustul de dovleac si cand acesta nu este in sezon.
Ingrediente:
- -1kg dovleac curatat de coaja si seminte;
- -100g zahar;
- -2 lingurite scortisoara;
- -1 lingurita nucsoara;
- -1 lingurita cardamom;
- -1 lingura extract de vanilie.
Preparare:
-Taiati dovleacul cubulete si puneti-l la cop in cuptorul preincalzit, la 190C , pana cand acesta devine moale si usor de patruns cu o furculita. Daca acesta se deshidrateaza in timpul coacerii, stropiti cu putina apa.
-Intr-un blender mixati dovleacul, zaharul, mirodeniile si vanilia.
-Turnati amestecul obtinut in borcanase sau folositi-l imediat in desertul preferat.