Fougasse este o painica frantuzeasca, subtire, asemanatoare unei focaccia, pe care sunt sigura ca o veti iubi.

O puteti personaliza cu orice toppinguri doriti, dar mie mi-au facut cu ochiul din frigider feliile fin de branzeturi Ile de France, asa ca am facut 2 variante:

-Fougasse cu felii de Brie, dulceata de ceapa si ierburi aromatice;

-Fougasse cu felii de Normantal, nuci si oregano.

Ne-am bucurat de ele cu rosii proaspete, unt cu usturoi si cateva capere. Au fost un vis!

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat aveti nevoie de: 600g faina;
  • 300ml apa calduta
  • 10g drojdie uscata
  • 10g zahar
  • 10g sare
  • Pentru toppinguri: 1 pachet Ile de France felii Brie
  • 1 pachet Ile de France felii Normantal
  • 3 lingurite de dulceata de ceapa
  • busuioc proaspat
  • 50g nuci
  • oregano uscat
  • Extra: ulei de masline
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a amesteca ingredientele pentru aluat si framantati pana cand obtineti un aluat omogen.
  3. Acoperiti si lasati la dospit minim 1 ora.
  4. Dupa o ora puteti incepe sa modelati painicile: Impariti aluatul in 2 bucati egale si pe o suprafata bine pudrata cu faina intindeti bucatile de aluat.
  5. Crestati aluatul pe mijloc folosind un cutit, asezati felii de branza pe fiecare bucata de aluat si rulati marginile spre interior.
  6. Pe fougasse cu brie, adaugati busuioc tocat si dulceata de ceapa, iar pe cea cu normantal adaugati nucile si oregano.
  7. Stropiti cu ulei de masline si coaceti la 190C timp de 20-25 de minute sau pana cand aluatul devine auriu iar branza este foarte bine topita.