Fougasse este o painica frantuzeasca, subtire, asemanatoare unei focaccia, pe care sunt sigura ca o veti iubi.
O puteti personaliza cu orice toppinguri doriti, dar mie mi-au facut cu ochiul din frigider feliile fin de branzeturi Ile de France, asa ca am facut 2 variante:

-Fougasse cu felii de Brie, dulceata de ceapa si ierburi aromatice;
-Fougasse cu felii de Normantal, nuci si oregano.
Ne-am bucurat de ele cu rosii proaspete, unt cu usturoi si cateva capere. Au fost un vis!

Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru aluat aveti nevoie de: 600g faina;
- 300ml apa calduta
- 10g drojdie uscata
- 10g zahar
- 10g sare
- Pentru toppinguri: 1 pachet Ile de France felii Brie
- 1 pachet Ile de France felii Normantal
- 3 lingurite de dulceata de ceapa
- busuioc proaspat
- 50g nuci
- oregano uscat
- Extra: ulei de masline
- Instructiuni
- Incepeti prin a amesteca ingredientele pentru aluat si framantati pana cand obtineti un aluat omogen.
- Acoperiti si lasati la dospit minim 1 ora.
- Dupa o ora puteti incepe sa modelati painicile: Impariti aluatul in 2 bucati egale si pe o suprafata bine pudrata cu faina intindeti bucatile de aluat.
- Crestati aluatul pe mijloc folosind un cutit, asezati felii de branza pe fiecare bucata de aluat si rulati marginile spre interior.
- Pe fougasse cu brie, adaugati busuioc tocat si dulceata de ceapa, iar pe cea cu normantal adaugati nucile si oregano.
- Stropiti cu ulei de masline si coaceti la 190C timp de 20-25 de minute sau pana cand aluatul devine auriu iar branza este foarte bine topita.