E sezonul retetelor cu dovleac, asa ca pe langa clasicele placinte, azi vreau sa va propun sa incercati si clatitele cu dovleac. Ies moi, catifelate, aromate si au o culoare magica. Sunt delicioase cu putina miere si scortisoara.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 100g piure de dovleac (copt si blenduit)
  • 2 oua
  • 120ml apa minerala/lapte/lapte vegetal (optional puteti sa mai adaugati, densitatea aluatului poate varia in functie de dimensiunea oualor si consistenta fainii).
  • 20ml ulei
  • 150g faina
  1. Instructiuni
  2. Intr-un blender amestecati ingredientele pana cand obtineti un amestec omogen si cremos.
  3. Intr-o tigaie antiaderenta sau putin unsa cu ulei, gatiti pe rand fiecare clatita timp de 1-2 minute sau pana cand devin galbene aurii la suprafata.
  4. Repetati pana cand terminati aluatul.
  5. Optional puteti adauga 1 lingura de zahar si scortisoara daca doriti sa le serviti dulci.