Cand gasesti vinete proaspete si bine coapte, nu ai cum sa nu faci si o portie de vinete pane ca la mama acasa. Astazi va arat reteta traditionala cu faina si oua, dar fara prajeala pentru ca le vom coace la cuptor. Crusta iese aurie si crocanta, in timp ce in interior vinetele devin moi si gustoase. Sunt delicioase cu un sos usor de iaurt si usturoi.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1 vanata mare sau 2 mici
  • 1 lingurita de sare
  • 2 oua
  • 200g de faina
  • 1 lingurita de boia dulce / afumata
  • 1 lingurita de oregano
  • 1 Lamaie
  • Pentru sos: 150ml iaurt grecesc
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de mustar dulce
  • 1 lingurita boia
  1. Instructiuni
  2. Spalati si feliati vinetele peste care pudrati cate un praf de sare, asezati feliile pe un servetel de hartie pentru a elimina surplusul de apa.
  3. Amestecati ouale cu un praf de sare .
  4. Treceti feliile de vanata prin faina, apoi prin ouale batute si apoi repetati.
  5. Asezati feliile de vanata pe o tava tapetata cu hartie de copt si presarati boia dulce. Pentru o textura extra crocanta puteti stropi cu cateva picaturi de ulei de masline.
  6. Lasati la copt in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute la 200 de grade celsius (in acest timp intoarceti feliile de pe o parte pe alta cand devin crocante)
  7. Serviti cu cativa stropi de lamaie deasupra si alaturi de un sos de iaurt amestecat cu putin sare, usturoiul pisat, mustar si boia.