Oricum le-ati zice, sunt la fel de gustoase oriunde in lume. In unele culturi sunt preparate cu unt, in unele cu iaurt, in altele sunt mancate dulci sau sarate cu tot felul de toppinguri. La noi sunt mancate si si. Dulci, pudrate cu zahar sau sarate cu branza si putin usturoi. Iar astazi eu va voi arata reteta mea preferata de turte rapide, usoare si elastice, cu ulei de masline.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 550g faina
  • 350ml apa calduta
  • 5g de drojdie uscata sau 10g de drojdie proaspata
  • 10g sare
  • 100ml ulei de masline
  1. Instructiuni
  2. Se amesteca drojdia cu apa calduta pana cand aceasta este complet dizolvata, adaugati treptat faina in timp ce amestecati cu o lingura.
  3. Adaugati sarea si amestecati (veti obtine un aluat moale si usor lipicios).
  4. Adaugati uleiul de masline si framantati pana cand aluatul devine omogen si lucios.
  5. Acoperiti aluatul si lasati-l sa creasca aproximativ 30 de minute.
  6. Dupa ce aluatul a dospit suficient, puneti o tigaie non-aderenta la incins pe aragaz.
  7. Cu mainile unse cu putin ulei de masline modelati turtele si coaceti apoi in tigaie pe ambele parti timp de 2-3 minute.
  8. Cand sunt gata, frecati-le bine bine cu usturoi pe ambele parti, presarati sare si patrunjel sau daca le preferati pe cele dulci, savurati-le cu dulceata preferata sau zahar pudra.