Zilele acestea am incercat cateva retete mai sanatoase, cu ingrediente simple si gust bogat, categorie la care se incadreaza de minune si acest tort de mere fara gluten, super fin si cremos.
Si aceasta reteta a fost si ocazia perfecta pentru a-mi testa noul mixer de la www.tempomobila.ro.
Am facut cu el o crema delicioasa de vanilie si bezea catifelata pentru ultimul strat al tortului, dar va promit ca este potrivit chiar si pentru un aluat ferm de paine, datorita celor trei accesorii de framantare si amestecate. Iar diferitele trepte de viteza ajuta la formarea compozitiei perfecte pentru un mousse fin, dar si pentru un chec pufos.

Mai jos puteti vedea si cum s-a descurcat mixerul Macejko atunci cand am pregatit deliciosul tort de mere fara faina.

Afla mai multe despre mixerul Macejko aici.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 6 mere
  • 150g de unt
  • 20g de scortisoara
  • 100g de zahar brun
  • 100g de nuci maruntite
  • 5 oua
  • 1L lapte
  • 1 litru de budinca de vanilie (am preparat anterior folosind budinca instant, puteti folosi si gata preparata din supermarket)
  • 20ml extract de vanilie
  • 50g de zahar
  1. Instructiuni
  2. Curatati de coaja si taiati felii 6 mere.
  3. Adaugati o foaie de copt pe fundul unei tavi si intindeti merele uniform.
  4. Taiat in bucati mici, adaugati untul la temperatura camerei.
  5. Presarati scortisoara macinata peste merele din tava, si peste care mai adaugati 100g de zahar brun.
  6. Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius. Coaceti pe raftul din mijloc al cuptorului pentru aproximativ 15 minute.
  7. Dupa coacere, presarati nucile tocate
  8. Mixati budinca (preparata anterior) cu 20ml de extract de vanilie si 5 galbenusuri iar la final adaugati compozitia in tava.
  9. Coaceti la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute.
  10. Folosind cele 5 albusuri, pregatiti o bezea mixand albusurile cu 50g de zahar
  11. Dupa ce ati scos compozitia din cuptor si s-a racit, tapetati folosind bezeaua preparata anterior obtinand un strat uniform.
  12. Coaceti la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.
  13. Pofta buna!