Ce mod mai bun de a sarbatori prietenii dragi, daca nu cu un tort delicios si vin alb din miere? Vegis implinesc astazi 9 ani si pe langa multe aventuri delicioase de aici incolo, le doresc si o viata lunga ca un tort ciocolatos infinit.
Am pregatit un “mini-tort” cu diametrul de 15 cm, dar pliiiiin de gusturi minunate: caju, crema fina de ciocolata si fistic, o aroma delicata de vanilie obtinuta cu ajutorul unui extract natural, iar blatul a fost indulcit folosind doar un sirop de curmale.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 200g faina
- 1 lingurite praf de copt
- Coaja de la o lamaie
- 1 praf de sare
- 1 lingura extract de vanilie
- 200g caju macinat
- 150g unt sau 150ml ulei de cocos
- 3 oua
- 100ml sirop de curmale sau 200g zahar brun
- 150g crema de ciocolata
- Extra caju si ciocolata pentru decorat
- Instructiuni
- Intr-un bol mare amestecati pe rand: faina, praful de copt, sarea, coaja de lamaie, extractul de vanilie, untul, siropul de curmale.
- Intr-un blender sau intr-o rasnita maruntiti caju, pana obtineti o pudra fina aerata. Adaugati in amestec si mixati folosind un mixer.
- Turnati amestecul intr-o tava roptunda tapetata cu hartie de copt (eu am folosit una cu diametru de 15cm).
- Coaceti la 180 de grade pana cand capata o crusta maronie cu mici crapaturi pentru aproximativ 30-40 de minute.
- Lasati sa se raceasca, taiati partea neregulata de sus si intindeti pe toata suprafata crema de ciocolata.
- Decorati cu extra caju, bucati de ciocolata si serviti rece, alaturi de un pahar de vin alb. Eu am ales unul obtinut din miere si s-au potrivit de minune.