Ce mod mai bun de a sarbatori prietenii dragi, daca nu cu un tort delicios si vin alb din miere? Vegis implinesc astazi 9 ani si pe langa multe aventuri delicioase de aici incolo, le doresc si o viata lunga ca un tort ciocolatos infinit.

Am pregatit un “mini-tort” cu diametrul de 15 cm, dar pliiiiin de gusturi minunate: caju, crema fina de ciocolata si fistic, o aroma delicata de vanilie obtinuta cu ajutorul unui extract natural, iar blatul a fost indulcit folosind doar un sirop de curmale.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g faina
  • 1 lingurite praf de copt
  • Coaja de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 200g caju macinat
  • 150g unt sau 150ml ulei de cocos
  • 3 oua
  • 100ml sirop de curmale sau 200g zahar brun
  • 150g crema de ciocolata
  • Extra caju si ciocolata pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol mare amestecati pe rand: faina, praful de copt, sarea, coaja de lamaie, extractul de vanilie, untul, siropul de curmale.
  3. Intr-un blender sau intr-o rasnita maruntiti caju, pana obtineti o pudra fina aerata. Adaugati in amestec si mixati folosind un mixer.
  4. Turnati amestecul intr-o tava roptunda tapetata cu hartie de copt (eu am folosit una cu diametru de 15cm).
  5. Coaceti la 180 de grade pana cand capata o crusta maronie cu mici crapaturi pentru aproximativ 30-40 de minute.
  6. Lasati sa se raceasca, taiati partea neregulata de sus si intindeti pe toata suprafata crema de ciocolata.
  7. Decorati cu extra caju, bucati de ciocolata si serviti rece, alaturi de un pahar de vin alb. Eu am ales unul obtinut din miere si s-au potrivit de minune.