Ati mancat tocinei in copilarie? Sunt un fel de chiftelute din cartofi rasi, prajite in baie de ulei. Eu am incercat de aceasta data o varianta cu parmezan si fara ulei pentru ca i-am copt in airfryer. Daca nu aveti un airfryer le puteti coace la fel si in cuptor, ies minunati si sunt deliciosi cu un sos de usturoi aromat.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 4 cartofi mari
- jumatate de lingurita de sare
- 1 ou
- 150g parmezan ras
- 2 fire de ceapa verde
- Instructiuni
- Intr-un bol larg dati pe razatoare cartofii si presarati sarea.
- Amestecati si presati cu mainile cartofii. Scoateti-i apoi din bol strangandu-i cu mainile pentru ca vor lasa multa apa.
- Amestecati cartofii rasi cu un ou, ceapa verde tocata marunt si parmezanul.
- Modelati chiftele plate de 4-5 cm diametru si asezati-le fie in airfryer, fie intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Coaceti timp de 10-15 minute la 180C pe fiecare parte. Deci 20-30 de minute in total si intoarceti tocineii dupa primele 10 minute. Acestia sunt gata cand sunt bine rumeniti pe ambele parti si au marginile maronii.
- Savurati-i impreuna cu sosul preferat sau cu o salata proaspata.