In topul mic dejunurilor preferate pentru mine se afla mereu si o portie calda de terci de ovaz. E consistent si cremos, te umple de energie, se face rapid si este atat de gustos. Il poti reinventa in sute de feluri, cu fructe proaspete, cu fructe uscate, granola sau ciocolata, cum am facut eu de aceasta data.

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g de fulgi de ovaz
  • 400ml de lapte/lapte vegetal
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura unt de arahide
  • toppinguri: fructe, nuci, ciocolata
  1. Instructiuni
  2. Intr-o craticioara amestecati laptele si ovazul, amestecati si lasati sa fiarba pana cand terciul capata o consistenta moale si cremoasa. Daca doriti o consistenta mai moale adaugati extra lapte in timpul fierberii.
  3. Dupa ce ati oprit focul adaugati si untul de arahide si mierea. Amestecati si omogenizati.
  4. Turnati in boluri si decorati cu fructele, nucile si ciocolata.
  5. Il puteti servi imediat cald, sau ulterior racit in frigider pentru un mic dejun racoritor.