Am pentru voi o idee fabuloasa si un mod altfel de a savura chiar si cea mai simpla telemea: in crusta dulce picanta de miere si susan. Se coace la cuptor si devine crocanta la exterior, moale si cremoasa in interior si e perfecta de savurat ca gustare, intr-o salata sau pe un platou de branzeturi. O puteti lua si la picnicuri dar o puteti pune si pe o masa festiva ca aperitiv, cu siguranta toti o vor iubi!

Am folosit telemea de capra de la Delaco pentru ca are textura si gustul perfect pentru un astfel de preparat, e ferma si usor de portionat si are gustul specific care se transforma in cel mai cremos deliciu odata coapta.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 300g Telemea de capra Delaco
  • 1 ou
  • 50g pesmet
  • 50g susan
  • 1 lingurita boia picanta
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita pudra de usturoi (sau 2-3 catei de usturoi pisati)
  • extra: miere, lime si verdeturi proaspete
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati pesmetul, oregano, boiaua, susanul si usturoiul si intr-un al doilea bol bateti bine oul.
  3. Taiati telemeaua cubulete medii si treceti-o prin oul batut si apoi prin amestecul uscat de pesmet.
  4. Asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt (optional puteti stropi si cu putin ulei de masline, dar il puteti si omite daca nu doriti sa adaugati grasimi).
  5. Coaceti timp de 20 de minute la 200C si intoarceti pe partea cealalta cubuletele dupa primele 10 minute.
  6. Dupa ce cubuletele s-au rumenit bine stropiti cu lime, miere si presarati verdeturile preferate tocate marunt.