Multa branza, rosii si ceapa verde, toate reunite intr-o tarta din foietaj aerat si crocant.

Multe dintre retetele mele sunt pe baza de branza, dar preferata mea va fi mereu telemeaua de vaca de la Delaco. Se potriveste de minune in multe preparate datorita texturii sale cremoase si a gustului potrivit de sarat. In plus, imi aminteste mereu de copilarie.

Iar tarta aceasta scoate in evidenta unul dintre cele mai iubite gusturi ale copilariei: branza mancata cu rosii si ceapa verde.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • O foaie de foietaj (decongelata, dar rece);
  • 200g Telemea de vaca Delaco
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 2 oua
  • 20-25 rosii cherry sau 2 rosii feliate
  • 2 linguri seminte de susan
  1. Instructiuni
  2. Intindeti foaia de foietaj si mai presati-o putin cu un sucitor pentru a subtia stratul de aluat.
  3. Intr-un bol sfaramati telemeaua si amestecati cu un ou si ceapa verde taiata marunt.
  4. Adaugati rosiile cherry sau feliate.
  5. Pe foaia de aluat intinde-ti umplutura de telemea. Asigurati-va ca pastrati 2-3 cm la margine fara umplutura.
  6. Pliati marginile peste umplutura de branza si ungeti cu cel de-al doilea ou batut.
  7. Presarati susan si lasati la copt 15-20 de minute la 200 C sau pana cand capata o crusta aurie si crocanta.