Va vine sa credeti ca aceasta tarta pufoasa cu prune nu contine nici oua, nici lactate? De asta iubesc apa minerala, reuseste sa faca magie din cele mai banale aluaturi. Iar un aluat mai simplu ca acesta nu exista si se potriveste de minune cu orice fructe de sezon vreti sa il pregatiti. Textura se aseamana mult cu cea a unui pandispan, iar gustul este delicios si aromat cu suc si coaja de lamaie. Toate acestea s-au potrivit de minune cu prunele dulci si suculente.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 300ml apa minerala carbogazoasa
  • 150ml ulei
  • 250g zahar
  • 450g faina
  • 10g praf de copt
  • un praf de sare
  • sucul de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie/un pliculet zahar vanilat.
  • 800g prune proaspete si curatate de samburi.
  • Optional: nuci sau fulgi de migdale pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati uleiul, apa minerala, zaharul, sucul si coaja de lamaie, vanilia, faina, sarea si praful de copt.
  3. Amestecati pana cand obtineti un amestec moale, omogen si cremos, fara cocoloase.
  4. Tapetati o tava cu hartie de copt si preincalziti cuptorul la 180C.
  5. Turnati aluatul in tava de copt si asezati prunele curatate apasand usor (eu am scos samburii si am prins la loc jumatatile una de alta pentru a pastra pruna intreaga in aluat).
  6. Optional presarati si fulgii de migdale sau nucile.
  7. Coaceti timp de 45-50 de minute la 180C – fara ventilatie pana cand aluatul face mici crapaturi si marginile devin aurii.
  8. Feliati dupa minim 10-15 minute de racire.