Fructele de sezon merita puse in valoare intr-o tarta pufoasa si aromata. Asta am facut si eu cu cateva prune proaspete si suculente. Am facut un blat simplu si rapid cu iaurt, aromat cu lamaie. Si arata si tare bine combinatia dintre cele doua straturi in doua culori si prunele coapte si rosiatice. O sa ii cucereasca pe cei dragi voua.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 5 oua
  • 200g zahar
  • 200g iaurt
  • 200g faina
  • 10g praf de copt
  • 50ml ulei
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 700-800g fructe (in cazula acesta prune)
  • 5 linguri de cacao
  • Optional: 50g fulgi de migdale
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180C fara ventilatie, caldura sus si jos.
  3. Intr-un bol larg amestecati: ouale, iaurtul, uleiul, faina, praful de copt, zaharul si sucul & coaja de lamaie.
  4. Intr-un al doilea bol turnati jumatate din aluatul obtinut si amestecati cu cacao.
  5. Turnati mai intai stratul cu cacao intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Turnati cu grija peste si stratul simplu. Neteziti cu o lingura si puneti prunele spalate si curatate de samburi, taiate in jumatati.
  6. Optional puteti presara si fulgi de migdale/nuci tocate marunt.
  7. Coaceti timp de 30-35 de minute la 180C sau pana cand capata o nuanta aurie cu margini usor aurii.
  8. Feliati si optional decorati cu zahar pudra dupa 10 minute de racire.