Combinatia de spanac cremos si oua este deja una foarte iubita de noi toti, asa ca astazi am pregatit pentru voi o tarta ce reuneste aceste doua ingrediente intr-o crusta pufoasa si crocanta de foietaj. Am adaugat si branza rasa care a facut totul si mai gustos.

Poate fi un aperitiv minunat, dar la fel de bine poate fi si un mic dejun sau pranz satios sau o gustare rapida la birou sau scoala.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • O foaie de foietaj (decongelata);
  • 250g branza (puteti folosi telemea/cascaval/branza de burduf/capra
  • 2-3 fire de ceapa verde/1 ceapa medie
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 350g spanac (puteti folosi spanac proaspat bine tocat, spanac decongelat sau din conserva bine scurs de zeama)
  1. Instructiuni
  2. Intindeti foaia de foietaj si mai intindeti-o putin cu un sucitor pentru a subtia stratul de aluat cat de mult posibil.
  3. Intr-un bol sfaramati sau radeti branza si amestecati cu un ou, spanacul si ceapa taiata marunt. Presarati si sarea si amestecati.
  4. Pe foaia de aluat intindeti umplutura. Asigurati-va ca pastrati 2-3 cm la margine fara umplutura.
  5. In mijloc, folosind o lingura formati un “cuib” in care sa spargeti un ou (ca in imaginea de mai sus. Pentru un ou bine gatit si ferm il puteti adauga inca de la inceput, pentru un galbenus moale il puteti adauga chiar si in ultimele 10 minute de coacere).
  6. Pliati marginile peste umplutura de spanac. Ungeti si marginile cu ultimul ou batut si optional puteti presara seminte, eu am folosit seminte de susan, dar se potrivesc de minune si cele de mac sau floarea soarelui.
  7. Lasati la copt 30-35 de minute la 180 C sau pana cand marginile capata o nuanta aurie si crocanta, iar umplutura incepe sa devina ferma..