In zilele acestea atat de calde nimic nu se potriveste mai bine ca o felie din tarta aceasta, scoasa din frigider, cu blatul ei moale, pufos, usor umed, plin cu visine suculente, dulci acrisoare. Cel mai probabil ati mai auzit de tarta aceasta si ati gustat-o macar o data si in cazul acesta trebuie neaparat sa o faceti din nou vara aceasta. Si daca nu ati incercat-o niciodata, atunci acum e ocazia perfecta sa mergeti la piata dupa visine proaspete si sa va pregatiti o tava din minunatia aceasta. Aveti desertul pentru weekend asigurat.

Va povestesc mai multe despre legatura mea speciala cu aceastra pajitura intr-un savuros articol De la Sat.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 5 oua
  • 200g zahar
  • 200g iaurt
  • 200g faina
  • 50ml ulei
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 700-800g fructe (in cazula acesta visine)
  • Optional: 50g fulgi de migdale
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180C fara ventilatie, caldura sus si jos.
  3. In doua boluri separati albusurile de galbenusuri.
  4. Albusurile le bateti spuma ferma ca de bezea, care nu cade.
  5. Galbenusurile le amestecati impreuna cu zaharul, iaurtul, faina, uleiul si lamaia.
  6. Albusurile le integrati usor lingura cu lingura, cu miscari lente de jos in sus in compozitia de galbenusuri.
  7. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarati fructele apasand usor. Optional presarati si fulgii de migdale
  8. Coaceti timp de 30 de minute la 180C sau pana cand capata o nuanta aurie cu margini usor maronie.
  9. Feliati si decorati cu zahar pudra dupa 10 minute de racire.