Am reunit culorile martisorului intr-un desert usor si elegant: o tarta cu crema de branza, caramel si capsune proaspete. Fiecare felie e un adevarat rasfat pe care meritam din plin sa ni-l oferim primavara aceasta. Blatul este fin si fraged, cremele decadente si catifelate, o sa va placa, promit! Dar sa va povestesc cum puteti pregati si voi acest deliciu, nu?

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru crusta de tarta: 300g faina
  • 150g unt
  • 90g zahar
  • 2 oua
  • 10g praf de copt
  • coaja de la doua lamai/portocale
  • Pentru crema: 2 cutii crema de branza Chavroux de la Ile de France
  • 300ml frisca lichida
  • 100g zahar pudra
  • 5ml extract de vanilie
  • Extra:1 conserva lapte condensat
  • 300g capsune prospete
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a fierbe (chiar si cu o zi inainte) conserva de lapte condensat inchisa, intr-o oala mare plina cu apa- minim 2 ore.
  3. Pregatiti crusta: intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru aluat si framantati pana cand acesta devine omogen si ferm. Lasati la rece minim 1 ora inainte de a coace tarta.
  4. Intindeti aluatul pe o tava de tarta (diametru aprox. 20cm) si faceti mici gaurele cu o furculita pe toata suprafata aluatului.
  5. Coaceti timp de 25-30 minute la 180C.
  6. Pregatiti crema mixand intr-un bol: crema de branza, frisca, zaharul si vanilia, pana cand obtineti o crema fina si omogena. Lasati la rece minim 1 ora.
  7. Cand toate elementele acestei tarte sunt complet reci puteti incepe montarea desertului: Umpleti crusta cu crema de caramel obtinuta din fierberea laptelui condensat, folosind un pos adaugati crema de branza in modelul dorit si decorati cu feliute subtiri de capsune proaspete.
  8. Feliati dupa minim 2 ore la rece.