Am reunit culorile martisorului intr-un desert usor si elegant: o tarta cu crema de branza, caramel si capsune proaspete. Fiecare felie e un adevarat rasfat pe care meritam din plin sa ni-l oferim primavara aceasta. Blatul este fin si fraged, cremele decadente si catifelate, o sa va placa, promit! Dar sa va povestesc cum puteti pregati si voi acest deliciu, nu?
Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- Pentru crusta de tarta: 300g faina
- 150g unt
- 90g zahar
- 2 oua
- 10g praf de copt
- coaja de la doua lamai/portocale
- Pentru crema: 2 cutii crema de branza Chavroux de la Ile de France
- 300ml frisca lichida
- 100g zahar pudra
- 5ml extract de vanilie
- Extra:1 conserva lapte condensat
- 300g capsune prospete
- Instructiuni
- Incepeti prin a fierbe (chiar si cu o zi inainte) conserva de lapte condensat inchisa, intr-o oala mare plina cu apa- minim 2 ore.
- Pregatiti crusta: intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru aluat si framantati pana cand acesta devine omogen si ferm. Lasati la rece minim 1 ora inainte de a coace tarta.
- Intindeti aluatul pe o tava de tarta (diametru aprox. 20cm) si faceti mici gaurele cu o furculita pe toata suprafata aluatului.
- Coaceti timp de 25-30 minute la 180C.
- Pregatiti crema mixand intr-un bol: crema de branza, frisca, zaharul si vanilia, pana cand obtineti o crema fina si omogena. Lasati la rece minim 1 ora.
- Cand toate elementele acestei tarte sunt complet reci puteti incepe montarea desertului: Umpleti crusta cu crema de caramel obtinuta din fierberea laptelui condensat, folosind un pos adaugati crema de branza in modelul dorit si decorati cu feliute subtiri de capsune proaspete.
- Feliati dupa minim 2 ore la rece.