Reteta aceasta e o adevarata nebunie, va zic sincer! Veti regasi in ea atat gustul cremei de zahar ars din copilarie, dar si touchul modern al aromei de lime, crusta crunchy de caramel si frisca ce reuneste totul intr-un desert fresh si racoritor.
Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- Pentru crusta: 300g faina
- 150g unt
- 90g zahar
- 2 oua
- un praf de sare
- 10g praf de copt
- 2 lingurite coaja de lamaie
- Pentru umplutura: 4 oua
- 100g zahar
- 500ml frisca lichida
- 1 lingurita extract de vanilie
- coaja de la 2 lime
- Pentru decor: Frisca la tub Elle & Vire
- Capsuni proaspete
- zahar pudra
- Instructiuni
- Framantati un aluat fraged din toate ingredientele pentru aluat din lista. Veti obtine un aluat usor sfaramicios, daca acesta nu se lipeste usor intr-o bila ferma de aluat, adaugati 1-2 lingurite de apa rece la framantat.
- Intindeti aluatul direct in tava de copt (am folosit o tava de 28cm diametru) si faceti mici gaurele folosind o furculita pe toata suprafata aluatului. Lasati aluatul in frigider minim 1 ora inainte de coacere.
- Intr-un bol larg amestecati:frisca lichida, ouale, zaharul, vanilia si coaja de lime pana cand obtineti un amestec omogen.
- Dupa 1 ora, mutati tava cu aluatul in cuptor, coaceti timp de 15-20 de minute la 180C sau pana cand aluatul devine ferm si usor auriu.
- Dupa ce timpul s-a scurs, scoateti rapid tava cu aluatul din cuptor si turnati amestecul de oua si frisca peste crusta.
- Coaceti timp de 50 de minute la 160C, caldura sus & jos, fara ventilatie.
- Dupa ce tarta s-a copt complet, lasati sa se raceasca minim 30 de minute inainte de a decora.
- Presarati zahar pudra cat sa acoperiti tarta pe intreaga suprafata a tartei. Folosind un arzator topiti zaharul pana cand capata textura de caramel ce se intareste in cateva secunde.
- Dupa ce crusta de caramel este complet racita puteti decora dupa preferinte cu frisca, capsuni proaspete si lime ras.