O felie rece de Tarta Banoffee e tot ce ai avea nevoie intr-o zi atat de calda pe cat au fost cele din ultima saptamana. Si nici nu trebuie sa porniti cuptorul, pentru ca o veti pregati extrem de usor, fara coacere, din doar 5 ingrediente. Un strat fraged din biscuiti si deliciosul unt Elle &Vire, caramel “dulce de leche”, un strat generos de banane si multa frisca, toate acestea formeaza un desert simplu dar spectaculos de la prima si pana la ultima inghititura.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 400g biscuiti digestivi
- 250g unt Elle&Vire
- 1 conserva de lapte condensat (400g)
- 2 banane mari
- 250ml frisca lichida indulcita
- Extra pentru decor: 50g ciocolata/nuci/fulgi de migdale/fructe proaspete
- Instructiuni
- Incepeti prin a pregati crema de caramel sau “Dulce de leche” – aceasta se face extrem de usor si puteti face chiar si cu cateva zile inainte. Puneti la fiert conserva fara eticheta intr-o oala cu apa. Fierbeti timp de 4 ore si asigurati-va ca aceasta are tot timpul suficienta apa pentru a fierbe omogen. Dupa cele 4 ore de fierbere veti obtine in locul laptelui indulcit, cel mai fin si cremos caramel.
- Pregatiti apoi blatul astfel: intr-un bol sfaramati bine biscuitii (puteti folosi si un blender/chopper) pana cand obtineti o textura ca de nisip.
- Adaugati apoi untul Elle & Vire taiat cubulete (rece) si framantati usor pana cand obtineti un aluat sfaramicios si gras. Untul va ajuta la intarirea crustei cat timp prajitura va sta la frigider si aduce un plus de aroma care se potriveste de minune alaturi de caramel.
- Aluatul il veti aseza apoi intr-o tava de tort (eu am folosit o tava de 29cm diametru) si presati cu mainile pana cand obtineti o crusta ferma si egala, atat pe peretii laterali ai tavii, cat si pe fundul acesteia.
- Intindeti peste blatul de unt crema de caramel si peste aceasta asezati bananele feliate.
- Intr-un alt bol mixati frisca lichida la viteza mica pana cand incepe sa se ingroase. Mariti apoi treptat viteza pana cand aceasta devine ferma.
- Turnati frisca peste banane si decorati dupa preferinte. Eu am dat pe razatoare putina ciocolata.
- Mutati prajitura la frigider pentru minim 2-3 ore inainte de feliere, astfel untul se va intari si feliile odata taiate nu se vor sfarama, pastrand crusta crocanta.