Sa faci sushi acasa nu este atat de greu pe cat pare, cu putina dexteritate si ingrediente pe care le puteti gasi cu usurinta la raioanele cu produse internationale ale hipermarketurilor, puteti pregati cel mai bun sushi EVER! Si daca nu sunteti fani peste crud, puteti folosi somon afumat, iar sosul de maioneza cu piper roz se potriveste la fix.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 pachet de alge Nori
- 300g de orez pentru sushi (fiert cu 2 linguri de otet din orez, puteti folosi si orez alb simplu si otet de vin+1 lingurita de zahar)
- 1 pachet de somon file afumat
- 1 avocado copt
- 2 castraveti mici
- Sos de maioneza (eu am folosit Hellmann’s cu piper roz si cu trufe)
- Sos de soia
- Wasabi
- Optional pentru decorat: icre sau alge (eu am folosit icre din alge, de la Ikea)
- Instructiuni
- Puteti intinde foaia de Nori pe un Sushi mat, sau daca nu aveti acest accesoriu, folositi folie de plastic sau hartie de copt, care sa va poata permite rularea Sushiului.
- Pe foaia de Nori intindeti un strat de orez (2-3mm) bine presat, astfel incat sa se lipeasca de foia de alge.
- Peste orez intindeti o lingura din sosul de maioneza.
- Asezati o fasie de somon, o felie de avocado si una de castravete, important e sa acoperiti lungimea ruloului si sa nu fie foarte groase la mijloc, cam ca in pozele de mai jos.
- Rulati strans folosindu-va de suprafata pe care ati intins foia de Nori.
- Taiati rondele de cate 2-3 cm pe care le puteti servi apoi cu Wasabi si sos de Soia. Iar daca va simtiti extra creativi, pe fiecare rulou puteti aseza cate un varf de lingurita de icre sau alge.