Daca iti place sosul Tzatziki vei iubi aceasta supa. Este usoara si cremoasa, pe baza de iaurt si castraveti proaspeti, aromata cu usturoi, marat si sucul de la o lamaie. Nu ai nevoie decat de un blender si nici un ochi al aragazului nu va fi aprins.

Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 750ml iaurt grecesc
- 750g castraveti proaspeti
- sucul de la o lamaie
- 1 lingura ulei de masline (optional)
- 1 praf de sare (dupa gust)
- sucul de la o lamaie
- 1 legatura de marar (puteti adauga si putin busuioc sau menta)
- 2 catei de usuturoi
- Pentru servire: crutoane/ naut crocant / paine prajita
- Instructiuni
- Intr-un blender mixati toate ingredientele de mai sus pana cand capata consistenta unei supe crema, omogena si fara bucatele intregi.
- Gustati si ajustati dupa preferinte, fie ca este vorba de usturoi, sare sau lamaie. Puteti ajusta chiar si consistenta supei, daca este prea densa puteti adauga putina apa rece.
- Lasati supa la frigider minim 1 ora inainte de a servi.
- Turnati supa in boluri si decorati cu felii de castraveti proaspeti, crutoane sau chiar naut crocant.
