Daca iti place sosul Tzatziki vei iubi aceasta supa. Este usoara si cremoasa, pe baza de iaurt si castraveti proaspeti, aromata cu usturoi, marat si sucul de la o lamaie. Nu ai nevoie decat de un blender si nici un ochi al aragazului nu va fi aprins.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 750ml iaurt grecesc
  • 750g castraveti proaspeti
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingura ulei de masline (optional)
  • 1 praf de sare (dupa gust)
  • sucul de la o lamaie
  • 1 legatura de marar (puteti adauga si putin busuioc sau menta)
  • 2 catei de usuturoi
  • Pentru servire: crutoane/ naut crocant / paine prajita
  1. Instructiuni
  2. Intr-un blender mixati toate ingredientele de mai sus pana cand capata consistenta unei supe crema, omogena si fara bucatele intregi.
  3. Gustati si ajustati dupa preferinte, fie ca este vorba de usturoi, sare sau lamaie. Puteti ajusta chiar si consistenta supei, daca este prea densa puteti adauga putina apa rece.
  4. Lasati supa la frigider minim 1 ora inainte de a servi.
  5. Turnati supa in boluri si decorati cu felii de castraveti proaspeti, crutoane sau chiar naut crocant.