Nu mai mancasem niciodata aceasta supa si nu prea stiam la ce sa ma astept, dar aroma fina de ceapa s-a potrivit atat de bine cu painea prajita si textura cremoasa a branzei Mini Brie de la Ile de France. Iti incalzeste sufletul si e exact ce ai avea nevoie intr-o dupa amiaza friguroasa de toamna.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 2 cepe mari
  • 50g unt
  • 2 morcovi
  • 100g telina
  • 1 usturoi
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de faina
  • 6 mini Brie Ile de France
  • Inele de ceapa pentru decorat
  • Ierburi aromatice pentru decorat
  • 1 paine bagheta
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a fierbe o supa limpede din morcovi si telina, aceasta va fi baza supei de ceapa.
  3. Intr-o tigaie topiti untul si caliti ceapa taiata marunt si usturoiul.
  4. Cand acestea devin aurii adaugati cimbru si doua cani din supa de legume si lasati sa fiarba 5 minute.
  5. Intr-un bol amestecati o cana din supa de legume cu o lingura de faina. Turnati amestecul peste cel din tigaia cu ceapa.
  6. Amestecati si lasati sa fiarba inca 5 minute.
  7. Turnati amestecul de ceapa din tigaie intr-un blender si amestecati pana devine omogena si cremoasa.
  8. Turnati amestecul din blender intr-o oala rezistenta la temperaturi ridicate pe care o puteti pune in cuptor.
  9. Acoperiti cu felii de bagheta (fara sa presati prea mult painea in supa).
  10. Deasupra painii asezati delicioasele mini Brie si lasati la cuptor timp de 10 minute la 200 de grade.
  11. Decorati cu rondele de ceapa si presarati verdeturi proaspete.
  12. Serviti fierbinte alaturi de un pahar de vin rosu, usor fructat.