Nu mai mancasem niciodata aceasta supa si nu prea stiam la ce sa ma astept, dar aroma fina de ceapa s-a potrivit atat de bine cu painea prajita si textura cremoasa a branzei Mini Brie de la Ile de France. Iti incalzeste sufletul si e exact ce ai avea nevoie intr-o dupa amiaza friguroasa de toamna.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 2 cepe mari
- 50g unt
- 2 morcovi
- 100g telina
- 1 usturoi
- 1 lingurita de cimbru
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de faina
- 6 mini Brie Ile de France
- Inele de ceapa pentru decorat
- Ierburi aromatice pentru decorat
- 1 paine bagheta
- Instructiuni
- Incepeti prin a fierbe o supa limpede din morcovi si telina, aceasta va fi baza supei de ceapa.
- Intr-o tigaie topiti untul si caliti ceapa taiata marunt si usturoiul.
- Cand acestea devin aurii adaugati cimbru si doua cani din supa de legume si lasati sa fiarba 5 minute.
- Intr-un bol amestecati o cana din supa de legume cu o lingura de faina. Turnati amestecul peste cel din tigaia cu ceapa.
- Amestecati si lasati sa fiarba inca 5 minute.
- Turnati amestecul de ceapa din tigaie intr-un blender si amestecati pana devine omogena si cremoasa.
- Turnati amestecul din blender intr-o oala rezistenta la temperaturi ridicate pe care o puteti pune in cuptor.
- Acoperiti cu felii de bagheta (fara sa presati prea mult painea in supa).
- Deasupra painii asezati delicioasele mini Brie si lasati la cuptor timp de 10 minute la 200 de grade.
- Decorati cu rondele de ceapa si presarati verdeturi proaspete.
- Serviti fierbinte alaturi de un pahar de vin rosu, usor fructat.