Colorata, calda, cu multe legume si galuste pufoase, supa aceasta este perfecta dupa o zi lunga si rece. Iti incalzeste sufletul si iti da si o doza buna de vitamine. Sa va mai zic si cat de usor se face? In mai putin de o ora poate fi pe masa voastra.

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 3l apa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 cartof
  • 50g radacina de telina
  • 50g mazare
  • 1 lingura pasta de tomate
  • verdeturi proaspete: patrunjel, marat
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cuburi concentrat de legume
  • 1 ou
  • gris (cantariti oul spart si folositi aceeasi cantitate de gris, galustele perfecte se obtin din 50% ou, 50% gris)
  1. Instructiuni
  2. Intr-o oala puneti la fiert apa, cuburile concentrate si legumele curatate si taiate cubulete.
  3. Adaugati pasta de tomate, amestecati si lasati sa fiarba pana cand incep legumele sa devina moi.
  4. Pregatiti aluatul pentru galuste: spargeti oul pe care il cantariti (ar trebui sa aiba intre 50-70g) adaugati aceeasi cantitate de gris si amestecati. Lasati amestecul sa stea aproximativ 10 minute.
  5. Cu ajutorul unei lingure umezite formati galustele, luand cu partea laterala bucatele mici de aluat, ar trebui sa acoperiti cam un sfert de lingura, pentru ca acestea se vor umfla mult la fiert.
  6. Asezatile cu grija in supa ce fierbe si gatiti pentru inca 5 minute.
  7. Opriti focul si presarati verdeturile taiate marunt.