Aceasta supa crema de rosii cu quinoa este un boost de vitamine si energie de care toti avem nevoie in aceasta perioada. Este 100% vegana, bogata in proteine si fibre si foarte gustoasa, avand o textura cremoasa si catifelata. O puteti savura cu crutoane, topping de seminte sau smantana vegetala.

Va arat mai jos cum am pregatit-o:

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 50ml ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 2 morcovi tocati
  • 3 linguri de quinoa
  • 2 conserve de rosii in sos sau 400g rosii/rosii cherry
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura oregano/busuioc
  • 1L apa
  • 1 cub bio de legume
  • 150ml smantana vegetala (optional)
  • Pentru topping:
  • 2-3 frunze de busuioc, seminte, crutoane etc
  1. Instructiuni
  2. Se spala, curata si taie legumele in bucati mari.
  3. Se pun la fiert in apa cu un cub de legume, uleiul de masline si pasta de tomate. Fierbeti aproximativ 15-20 de minute sau pana cand legumele devin moi.
  4. Se muta pe rand legumele in blender si se toarna apoi treptat supa in functie de consistenta dorita. Adaugati si smantana vegetala si mixati.
  5. Turnati in boluri si savurati cu crutoane, seminte sau toppingul preferat.