Aceasta supa crema de rosii cu quinoa este un boost de vitamine si energie de care toti avem nevoie in aceasta perioada. Este 100% vegana, bogata in proteine si fibre si foarte gustoasa, avand o textura cremoasa si catifelata. O puteti savura cu crutoane, topping de seminte sau smantana vegetala.
Va arat mai jos cum am pregatit-o:
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 50ml ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- 2 morcovi tocati
- 3 linguri de quinoa
- 2 conserve de rosii in sos sau 400g rosii/rosii cherry
- 3 linguri pasta de tomate
- 1 lingura oregano/busuioc
- 1L apa
- 1 cub bio de legume
- 150ml smantana vegetala (optional)
- Pentru topping:
- 2-3 frunze de busuioc, seminte, crutoane etc
- Instructiuni
- Se spala, curata si taie legumele in bucati mari.
- Se pun la fiert in apa cu un cub de legume, uleiul de masline si pasta de tomate. Fierbeti aproximativ 15-20 de minute sau pana cand legumele devin moi.
- Se muta pe rand legumele in blender si se toarna apoi treptat supa in functie de consistenta dorita. Adaugati si smantana vegetala si mixati.
- Turnati in boluri si savurati cu crutoane, seminte sau toppingul preferat.