M-ati intrebat de multe ori cum este facut sosul de iaurt cu usturoi, ce apare de multe ori in pozele mele langa tot felul de preparate. Asa ca astazi am zis ca trebuie neaparat sa scriu aceasta reteta si sa o impartasesc cu voi.
E foarte simplu de facut si perfect pentru cartofi prajiti, burgeri, dovlecei pane, in tacos, langa o felie de quiche, bine, aproape langa orice preparat sarat.


Reteta
- Timp de gatire: 10 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250ml iaurt grecesc
- 2 lingurite de mustar
- 1 lingurita marar uscat
- 5-6 catei de usturoi zdrobiti (puteti adauga mai mult pentru un sos mai intens aromat)
- un varf de lingurita fulgi de chili
- jumatate de lingurita de sare
(ajustati dupa gust) - patrunjel/busuioc/marar/ceapa verde proaspata pentru decorat
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru sosul de iaurt (in afara de verdeturile pentru decorat pana cand obtineti un sos cremos si omogen.
- Asezati intr-un bol sau borcanas si presarati verdeturile tocate marunt.
- Savurati cu orice preparat sarat doriti.