Stiati ca somonul salbatic, crud are carnea de culoare rosie? Aceasta este datorata faptului ca pestele traieste in ecosistemul sau, inotand zilnic multi kilometri si hranindu-se natural, astfel carnea sa este mult mai slaba, dar bogata in Omega 3. Somonul din Alaska indeplineste toate aceste conditii pentru ca aici, legea obliga ca pescuitul sa fie facut in mod sustenabil si cantitati reduse, astfel incat cantitatea de peste din ape sa nu fie afectata.
De aceasta data am gatit somonul primit de la Departamentul de Agricultura al Sua si #AlaskaSeaFoodRomania cu un delicios sos de vin si o crusta aromata din fistic.
Aflati mai multe despre Somonul de Alaska si unde il puteti gasi pe alaskaseafood.ro
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 800g Somon Salbatic de Alaska
- 160g unt
- 1 lamaie
- 1 lingurita de sare
- 3 lingurite de seminte de dovleac
- 50g muguri de pin
- 100g fistic decojit
- 2 catei mari de usturoi
- 200ml vin rose
- Verdeturi pentru decorat (eu am folosit menta, cimbru si busuioc proaspat)
- Instructiuni
- Intr-o tava intinsa asezati jumatatea din cantitatea de unt si lamaie (felii)
- Asezati pestele peste feliile de lamai si acoperiti cu restul de unt si felii de lamaie.
- Intr-un mojar sau blender maruntit impreuna sarea, semintele de dovleac, fisticul, mugurii de pin, usturoiul