Untul are super puterea de a amplifica orice aroma in timpul gatirii. La fel s-a intamplat si cu acest preparat simplu si gustos.
Untul sarat Elle&Vire, lamaile proaspat stoarse si putin mustar de Dijon au transformat aceste simple fileuri de somon intr-o experienta delicioasa.
A fost minunat cu niste focaccia prajita si chives din gradina noastra.
Daca vrei sa incerci aceasta reteta, hai sa iti arat cat de usor se face.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 3 fileuri de somon
- 1 ceapa mica tocata
- 5 catei de usturoi tocati
- 1 lingurita sare
- Sucul de la 1 lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 100g unt sarat Elle & Vire
- 2 linguri iaurt/smantana
- 2 linguri mustar
- chives tocate/ceapa verde
- Instructiuni
- Incinge uleiul de masline si untul intr-o tigaie.
- Adaugati ceapa tocata, usturoiul si somonul.
- Gatiti somonul pe ambele parti pana devine putin o crusta aurie.
- Se adauga sarea, sucul de lamaie, iaurtul sau smantana si mustarul.
- Se amesteca si se lasa sa fiarba 5-7 minute. Puteti adauga putina apa daca sosul este prea dens pentru gustul dvs.
- Se ia de pe foc si se adauga chives sau ceapa verde.
- Serviti cu paine prajita, astfel incat sa o puteti inmuia in acest uimitor sos de unt de lamaie.