Blat pufos, insiropat, aromat cu rom, umplutura bogata din frisca de cea mai buna calitate si un strat generos din dulceata preferata. Eu am folosit dulceata de visine si s-a potrivit de minune cu frisca fina Elle & Vire.

Reteta

  • Timp de gatire: 120 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • pentru blat: 250g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 150ml lapte caldut
  • 30ml ulei sau unt topit
  • 2 oua
  • 2 linguri rase de zahar
  • Un praf de sare
  • Pentru sirop: 400ml apa
  • 150g zahar alb
  • 50ml rom sau o fiola de esenta de rom
  • Pentru umplutura: frisca sau frisca lichida Elle & Vire (frisca lichida trebuie preparata doar inainte de a o adauga in desert.
  • Zahar pudra pentru decorat sau dulceata preferata.
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol puneti faina, in mijloc faceti un mic spatiu in care turnati laptele si drojdia. Lasati sa stea 5-10 minute dupa care adaugati si restul ingredientelor pentru blat si amestecati. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
  3. Dupa ce aluatul si-a dublay volumul puneti cate 2 linguri in forme de briose (puteti pune si mai mult, in functie de dimensiunea formelor, important este sa ramana spatiu ca savarinele sa creasca).
  4. Lasati sa creasca inca 30 de minute si apoi coaceti in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute la 180C.
  5. Intre timp pregatiti siropul din apa, zahar si rom pe care le fierbeti impreuna.
  6. Lasati briosele si siropul sa se raceasca complet inainte de montarea savarinelor.
  7. Incepeti prin a taia mici capace in partea de sus a fiecarei savarine.
    Scufundati in siropul rece. Adaugati frisca Elle & Vire din tub (asigurati-va ca aceasta a fost in frigider inainte de a o adauga in desert). Asezati capcelele si pudrati zahar sau puneti cate o lingurita din dulceata preferata.
  8. Savurati imediat sau pastrati savarinele la frigider.