Blat pufos, insiropat, aromat cu rom, umplutura bogata din frisca de cea mai buna calitate si un strat generos din dulceata preferata. Eu am folosit dulceata de visine si s-a potrivit de minune cu frisca fina Elle & Vire.
Reteta
- Timp de gatire: 120 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- pentru blat: 250g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 150ml lapte caldut
- 30ml ulei sau unt topit
- 2 oua
- 2 linguri rase de zahar
- Un praf de sare
- Pentru sirop: 400ml apa
- 150g zahar alb
- 50ml rom sau o fiola de esenta de rom
- Pentru umplutura: frisca sau frisca lichida Elle & Vire (frisca lichida trebuie preparata doar inainte de a o adauga in desert.
- Zahar pudra pentru decorat sau dulceata preferata.
- Instructiuni
- Intr-un bol puneti faina, in mijloc faceti un mic spatiu in care turnati laptele si drojdia. Lasati sa stea 5-10 minute dupa care adaugati si restul ingredientelor pentru blat si amestecati. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul si-a dublay volumul puneti cate 2 linguri in forme de briose (puteti pune si mai mult, in functie de dimensiunea formelor, important este sa ramana spatiu ca savarinele sa creasca).
- Lasati sa creasca inca 30 de minute si apoi coaceti in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute la 180C.
- Intre timp pregatiti siropul din apa, zahar si rom pe care le fierbeti impreuna.
- Lasati briosele si siropul sa se raceasca complet inainte de montarea savarinelor.
- Incepeti prin a taia mici capace in partea de sus a fiecarei savarine.
Scufundati in siropul rece. Adaugati frisca Elle & Vire din tub (asigurati-va ca aceasta a fost in frigider inainte de a o adauga in desert). Asezati capcelele si pudrati zahar sau puneti cate o lingurita din dulceata preferata. - Savurati imediat sau pastrati savarinele la frigider.