O combinatie mai fresh, gustoasa si colorata nu exista. Am facut salata Tabbouleh cu quinoa in care am adaugat toate legumele care mai ramaseseram #DeNearuncat prin frigider, o mana generoasa de rodii si multa branza halloumi la gratar. A fost delicios, satios si mai ales sanatos. Micutele bobite de quinoa sunt bogate in proteine, magneziu, fibre si fier, motiv pentru care sunt un aliment recomandat mai ales celor vegetarieni si vegani.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 300g quinoa fiarta si rece (fierbeti comform instructiunilor de pe ambalaj)
  • 1 ceapa rosie
  • 10-15 rosii cherry
  • 1 castravete
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • (optional 2-3 frunze de menta)
  • 100g seminte de rodie
  • jumatate de ardei Capia rosu
  • sare si piper dupa gust
  • sucul de la o lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 200g branza halloumi gatita pe gratar
  1. Instructiuni
  2. Tocati marunt toate legumele si verdeturile.
  3. Amestecati intr-un bol si condimentati dupa preferinte.
  4. Adaugati uleiul de masline si sucul de lamaie.
  5. Amestecati si asezati in farfurii, boluri sau un platou intins.
  6. Peste salata asezati feliile de branza halloumi gatite pe gratar.
  7. Tip: Serviti salata dupa cateva minute in care o tineti la frigider, astfel legumele vor incepe sa lase din suc si aromele se vor combina in cel mai placut mod.