Salamul de biscuiti vegan/de post cu cacao si nuci, indulcit cu cateva banane #DeNearuncat este genul de desert care nu doar ca este delicios si cu totii il iubim, dar este extrem de usor de facut, fara coacere, fara prea multe ingrediente costisitoare si poate fi pregatit chiar si alaturi de cei mici. In plus rezista foarte bine in frigider (pana la 2 saptamani) sau chiar luni bune in congelator. Ba chiar e si o metoda minunata de a evita risipa alimentara daca profitati de ocazie si folositi resturi de nuci si biscuiti, (aici am intr-dus si niste turta dulce #DeNearuncat), bucatele de ciocolata, rahat turcesc sau fructe uscate.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 250g de biscuiti (puteti adauga si mai mult/putin in functie de consistenta obtinuta- aceasta ar trebui sa fie solida si usor de modelat)
  • 2-3 banane pisate sau blenduite
  • 100g de ulei de cocos / unt vegetal sau de nuci
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 100g nuci maruntite
  • 5-6 linguri de lapte vegetal (adaugati treptat in functie de consitenta)
  • Fulgi de cocos, cacao sau zahar pudra pentru decorat.
  1. Instructiuni
  2. Intr-un blender maruntiti biscuitii si nucile (ajustati in functie de textura preferata, eu am optat pentru varianta foarte fina si am pisat pana am obtinut o textura mai fainoasa)
  3. Intr-un bol pisati bananele folosind o furculita si adaugati apoi peste biscuiti si nuci. Adaugati untul de cocos.
  4. Adaugati cacao si esenta de rom.
  5. Adaugati treptat cate o lingura de lapte si amestecati. In functie de consistena mai adaugati sau nu. Acesta ar trebui sa aiba o textura ferma, ca de aluat modelabil.
  6. Modelati un cilindru/salam ruland intr-o foaie de hartie de copt, la fel cum ati face pentru sushi de exemplu sau o rulada. In general eu fac 2 mai mici si astfel sunt mai usor de pastrat si portionat, o bucata este perfecta pentru o servire si evitam sa se usuce cealalta jumatate.
  7. Lasati sa se raceasca la frigider pana cand capata o consistenta ferma si usor de feliat, daca va grabiti puteti folosi congelatorul.
  8. La final decorati rostogolind salamul prin fulgi de cocos sau zahar pudra si feliati.