Saganaki sunt mici preparate grecesti, in general pe baza de branza si sos de rosii ce se servesc direct din tigaia fierbinte, cu paine, pite si lipii. Astazi am pregatit si eu Saganaki cu branza la gratar si s-au potrivit de minune sosul de rosii aromatizat cu oregano proaspat si branza moale la interior, cu o crusta crocanta la exterior.
Branza pentru gratar de la Delaco e absolut delicioasa, o aleg mereu cand vine vorba de burgeri, frigarui cu legume sau alte preparate pe gratar. E minunata si in salate, dar si in acest sos cremos.


Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 pachete de branza pentru gratar Delaco
- 1 ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- 1 rosie
- sare, piper si oregano dupa gust
- 250ml sos de rosii
- 1 lingura ulei de masline
- Instructiuni
- Tocati ceapa si usturoiul si caliti-le pana devin aurii in uleiul de masline incins.
- Condimentati cu sare, piper si oregano.
- Adaugati sosul de rosii si presarati oregano proaspat dupa gust.
- Intr-o tigaie grill gatiti cubuletele de branza pentru gratar. Cate 2-3 minute pe fiecare parte ar trebui sa fie suficient.
- Adaugati in sosul de rosii care fierbe si mai gatiti inca 2-3 minute.
- Serviti fierbinte cu paine proaspata.





