Rulada de spanac cu branza Roquefort, dulceata de ardei iute si mortadella cu fistic plant based (aici puteti folosi orice alt ingredient preferati voi, se potriveste de minune si somonul, by the way).

Am facut un blat usurel si pufos din spanac pe care apoi l-am umplut cu toate bunatatile de mai sus. S-a potrivit atat de bine cu branza Roquefort cremoasa, catifelata, intensa si aromata de la Ile de France.

Poate fi un aperitiv. minunat sau un fel principal delicios alaturi de o salata colorata.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru blat: 2 oua;
  • 150ml iaurt
  • 1 lingurita de sare
  • 10g praf de copt
  • 100g faina
  • 25ml ulei
  • 100g spanac (proaspat/congelat)
  • Pentru umplutura: 100g crema de branza simpla/ unt
  • 1 cutie branza Roquefort Ile de France
  • 3-4 lingurite de dulceata de ardei iute
  • 6 felii de Mortadella vegana/mortadella/somon afumat
  1. Instructiuni
  2. Mixati direct intr-un blender acest amestec pentru a obtine un blat cat mai omogen si intindeti-l bine pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  3. Coaceti 10-15 minute la 180C sau pana cand blatul devine ferm.
  4. Cat acesta este inca fierbinte, folosind hartia de copt pe care se afla rulati-l ca pentru rulada.
  5. Dupa ce blatul s-a racit intindeti pe acesta un strat de crema de branza sau unt, presarati branza Roquefort sfaramand-o usor cu mana.
  6. Din loc in loc adaugati dulceata de ardei iuti si apoi feliile de mortadella.
  7. Rulati din nou strans si impachetati in folie. Lasati la rece minim 2 ore inainte de a felia.