Pranzul din ziua de Paste este acea masa pe care abia asteptam cu totii sa o savuram alaturi de cei dragi. Iar pe masa nu putem pune decat cele mai bune si elegante preparate cu iz de primavara.

Rulada cu somon le are pe toate: O crusta aurie din foietaj, umplutura usoara din crema de branza si verdeturi de primavara (leurda, ceapa verde si marar) si deliciosul somon norvegian de la DeFish, gatit incet in cuptor.

Fiecare felie este fantastica si perfecta fie ca aperitiv, fie langa o salata mare si colorata.

Reteta este extrem de usor de facut, cu doar cateva ingrediente.

Dar daca vreti sa va concentrati si pe valorile nutritive ale acestui preparat va recomand sa folositi cele mai proaspete verdeturi din piata si somonul norvegian bogat in omega 3 si proteine de la prietenii mei DeFish. Veti observa imediat culoarea minunata si textura pestelui.

Hai sa va arat cum pregatim acest deliciu.

Dar am si vesti bune: In perioada aceasta cei de la DeFish au si o campanie speciala: Puteti castiga o multime de premii daca urmariti www.defish.ro/inspiratie-defish si va inscrieti cu preparatele voastre pe baza de peste si fructe de mare.

#InspiratieDeFish

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1 pachet foietaj
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura leurda
  • 4 fileuri de somon norvegian DeFish
  • 200g crema de branza sarata
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ou
  1. Instructiuni
  2. Separati cele doua foi de foietaj din pachet.
  3. Taiati o treime din fiecare foaie de foietaj ca in imagine. (o vom folosi mai tarziu pentru decor).
  4. Pe bucatile mari de aluat intindeti cate jumatate din cantitatea de crema de branza.
  5. Tocati marunt verdeturile si presarati-le peste crema de branza de pe aluat.
  6. Despachetati si decongelati fileurile de somon norvegian DeFish. Le puteti lasa pe un servetel de bucatarie inainte de a le aseza peste verdeturi pentru a absorbi lichidul.
  7. Asezati pe lungime fileurile de somon, formand o banda lunga pe intreaga lungime a aluatului.
  8. Condimentati cu sare si piper si rulati aluatul in jurul umpluturii.
  9. Mutati rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  10. Taiati cele doua fasii de aluat ramase de la inceputul prepararii. Faceti mici benzi pe care le vom infasura in jurul ruladei pentru un decor elegant.Asezati-le pastrand putin spatiu intre benzi.
  11. Ungeti bine cu ou batut pentru a obtine un luciu delicios.
  12. Coaceti timp de 40 de minute la 180C sau pana cand aluatul capata o crusta auriu maronie crocanta.
  13. Feliati dupa 5-10 minute de racire si savurati cu lamaie proaspata.

Somonul este un ingredient foarte iubit in multe bucatarii, dar si o solutie rapida pentru o masa spectaculoasa, gustoasa si nutritiva.

Fileurile de somon DeFish raman fragede indiferent de modul in care sunt preparate, la tigaie, cuptor sau gratar.

Somonul este bogat in Omega 3 si proteine aducand o multime de beneficii organismului uman.

In plus pachetele de 4 fileuri sunt foarte  practice: tai un file, doua, sau trei, de cate ai nevoie si apoi poti pune pachetul inapoi in congelator.