Iubesc mancarea care ma face sa ma simt in vacanta, mancarea care spune o poveste si starneste amintiri.
Risotto este unul dintre prepratele mele preferate atunci cand vine vorba de mancare italiana.
Mi-e mereu pofta atunci cand am nevoie de un rasfat care sa ma faca sa ma simt bine. Cred ca are legatura cu textura cremoasa si aromele delicate.
Dar gustul acela de “Trattoria” e greu de obtinut atunci cand gatesti acasa in timp ce jongleI cu taskurile unui job si un bebelus.
Asa ca atunci cand am aflat ca Maggi tocmai a lansat produsele “Trattoria a Casa” am fost mai mult decat incantata.
Puteti afla mai multe despre produse aici.
Bunatatile italiene nu au fost niciodata mai usor si rapid de pregatit. Am ales sa gatesc alternativa vegetariana a Risottoului cu ciuperci, asa ca am inclocuit puiul cu tofu si a iesit ceva extraordinar.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 plic Maggi Risotto Trattoria a Casa
- 220g orez
- 2 linguri de ulei
- 150g tofu / pui
- 600ml apa
- 150g ciuperci
- 2 catei de usturoi
- optional: 1 cub de unt si parmezan ras
- Instructiuni
- intr-o tigaie incalziti uleiul si caliti bucatelele de tofu. Cand acestea devin aurii adaugati si usturoiul maruntit, ciupercile feliate si orezul.
- gatiti timp de 2-3 minute
- intr-un vas larg amestecati apa si continutul plicului cu mixul pentru ristotto. Turnati peste amestecul se legume si orez.
- Asigurati-va ca orezul este constant acoperit de lichid si lasati sa fiarba la foc mic 15-17 minute (amestecand cat mai des pentru a nu se prinde).
- Optional la final puteti adauga un cub de unt si parmezan.
- Amestecati, opriti aragazul si acoperiti atunci cand risottoul capata o textura moale si cremoasa. Serviti dupa 2-3 minute.