Aceasta tarta sarata e un amestec delicios si cu gust de primavara, fie ca folositi leurda proaspata, pesto sau congelata in combinatie cu orice fel de branza sarata. Eu am folosit telemea de capra, dar se potrivesc de minune si branzeturi precum parmezan, gorgonzola sau mozzarella.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 230g faina
  • un praf de sare
  • un praf de zahar
  • 130g unt
  • 1 ou
  • Pentru umplutura: 4 oua
  • 200ml smantana de gatit
  • 150g branza preferata rasa sau sfaramata
  • sare si piper dupa gust
  • 200g leurda
  • 1 legatura ceapa verde
  1. Instructiuni
  2. Se framanta un aluat fraged din ingredientele pentru aluat. Se lasa la rece timp de 30 de minute.
  3. Intindeti aluatul pe o suprafata curata pana cand obtineti o foaie subtire de aproximativ 5mm.
    Intindeti aluatul pe tava si faceti mici gaurele folosind o furculita.
    Precoaceti aluatul 10 minute la 180C.
  4. Scoateti crusta partial coapta din cuptor si asezati peste aceasta leurda tocata grosier si ceapa verde tocata.
  5. Intr-un bol amestecati ouale, smantana, condimentele si branzal.
  6. Turnati amestecul de oua peste leurda.
  7. Coaceti timp de 45 de minute la 180C sau pana cand umplutura capata o consistenta ferma si o crusta aurie.
  8. Lasati sa se raceasca 10-15 minute inainte de feliere si savurati alaturi de o salata sau sosul preferat.
  9. Se poate pastra la frigider pana la 3 zile.