De Sarbatori mama face mereu aceasta prajitura cu aluat fraged ras peste multa umplutura.

Reteta traditionala spune ca aceasta tarta ar trebui sa fie umpluta cu dulceata si nuci, dar ce-ati zice daca azi ne aventuram putin si folosim in continuare nuci, dar in combinatie cu zmeura congelata? O sa iasa oare minunata si aromata? Da! Va promit eu ca da.

Reteta

  • Timp de gatire: 85 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru crusta: 300g faina
  • 150g unt
  • 90g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 10g praf de copt
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • Pentru umplutura: 200g nuci macinate
  • 300g zmeura congelata
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 50g zahar
  1. Instructiuni
  2. Mixati intr-un bol faina, untul, zaharul, sarea, praful de copt, coaja si esenta de lamaie. Veti obtine un aluat sfaramicios. Pentru a omogeniza adaugati ouale si framantati pana obtineti un aluat ferm. Lasati apoi aluatul la rece timp de 30 de minute.
  3. Dupa ce aluatul s-a racit, pe o suprafata pudrata cu faina, taiati aluatul astfel: doua treimi pentru baza, o treime pentru decor (pe aceasta o mutati in congelator pentru o racire rapida).
  4. Cu un sucitor intindeti prima foaie de aluat, aceasta ar trebui sa fie potrivita pentru o tava de 25x 32cm.
  5. Cu o furculita faceti mici gaurele pe suprafata aluatului si asezati intr-un strat egal nucile.
  6. Acum urmeaza partea delicioaaasa: Intr-un bol amestecati zmeura cu faina si zaharul si asezati-le apoi cu grija peste aluat.
  7. Din ultima bucata de aluat racita, radeti folosind razatoarea mare aluat pe toata suprafata prajiturii.
  8. >

  9. Coaceti timp de 30-35 de minute la 170C in cuptorul preincalzit sau pana cand marginile devin maronii deschis.
  10. Savurati aceasta tarta calda si cu o cupa mare din inghetata preferata.