De Sarbatori mama face mereu aceasta prajitura cu aluat fraged ras peste multa umplutura.
Reteta traditionala spune ca aceasta tarta ar trebui sa fie umpluta cu dulceata si nuci, dar ce-ati zice daca azi ne aventuram putin si folosim in continuare nuci, dar in combinatie cu zmeura congelata? O sa iasa oare minunata si aromata? Da! Va promit eu ca da.
Reteta
- Timp de gatire: 85 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru crusta: 300g faina
- 150g unt
- 90g zahar
- 2 oua
- un praf de sare
- 10g praf de copt
- 2 lingurite coaja de lamaie
- 1 lingura esenta de lamaie
- Pentru umplutura: 200g nuci macinate
- 300g zmeura congelata
- 2 linguri cu varf de faina
- 50g zahar
- Instructiuni
- Mixati intr-un bol faina, untul, zaharul, sarea, praful de copt, coaja si esenta de lamaie. Veti obtine un aluat sfaramicios. Pentru a omogeniza adaugati ouale si framantati pana obtineti un aluat ferm. Lasati apoi aluatul la rece timp de 30 de minute.
- Dupa ce aluatul s-a racit, pe o suprafata pudrata cu faina, taiati aluatul astfel: doua treimi pentru baza, o treime pentru decor (pe aceasta o mutati in congelator pentru o racire rapida).
- Cu un sucitor intindeti prima foaie de aluat, aceasta ar trebui sa fie potrivita pentru o tava de 25x 32cm.
- Cu o furculita faceti mici gaurele pe suprafata aluatului si asezati intr-un strat egal nucile.
- Acum urmeaza partea delicioaaasa: Intr-un bol amestecati zmeura cu faina si zaharul si asezati-le apoi cu grija peste aluat.
- Din ultima bucata de aluat racita, radeti folosind razatoarea mare aluat pe toata suprafata prajiturii.
- Coaceti timp de 30-35 de minute la 170C in cuptorul preincalzit sau pana cand marginile devin maronii deschis.
- Savurati aceasta tarta calda si cu o cupa mare din inghetata preferata.
>