Va mai amintit placintele acestea? Singur le-ati gustat macar o data in copilarie. Gustul acrisor de varza murata, aroma de cimbru si aluatul pufos, copt pe plita sau in tigaie, se imbina minunat in niste placintele perfecte.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g faina
  • 300ml apa calda
  • 10g drojdie uscata
  • 1 lingura ulei de masline
  • varza murata tocata marunt (aprox 200g)
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita cimbru
  1. Instructiuni
  2. Framantati un aluat simplu din faina, apa, drojdie si ulei. Cand devine omogen acoperiti cu un prosop de bucatarie sau folie de plastic. Lasati sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
  3. Taiti aluatul in 6-8 bucati pe care le intindeti apoi cu sucitorul pe o suprafata pudrata cu faina.
  4. Asezati in mijloc cate 2 linguri de umplutura din varza tocata, amestecata cu ceapa maruntita si cimbru.
  5. Impaturiti aducand marginile spre centru – ca la branzoaice sau poale in brau.
  6. Coaceti pe ambele parti, cate 2-3 minute sau pana cand capata o crusta aurie. Asigurati-va ca folositi o tigaie antiaderenta.
  7. Optional le puteti praji si in baie de ulei.