Placinte vegane/de post facute rapid la tigaie, din cel mai simplu aluat de turte, umplute cu mult magiun de prune fara zahar si bine tavalite prin zahar pudra. Va puteti imagina cat de bune sunt? Aluatul e moale, aerat si elastic si se potriveste de minune cu textura cremoasa a magiunului. Voi puteti folosi orice dulceata preferati, puteti adauga si nuci. Ba chiar puteti inlocui si dulceata cu ciocolata sau cu o crema de branza dulce si stafide.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 700g faina
  • 350ml apa calda
  • 50ml ulei de masline
  • 10g sare
  • 7g drojdie uscata
  • 10g zahar
  • Pentru umplutura: 350g magiun de prune/dulceata/gem
  • Pentru modelat: 2-3 linguri de ulei de masline
  • Pentru decor: 100g zahar pudra
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati ingredientele pentru aluat.
    Framantati pana cand obtineti un aluat omogen, elastic si ferm.
  3. Acoperiti cu folie sau panza si lasati sa se odihneasca pana isi dubleaza volumul.
  4. Dupa ce aluatul a crescut suficient, impartiti aluatul in 9 bucati egale.
  5. Pe o suprafata curata, unsa cu ulei intindeti cu sucitorul fiecare bucata de aluat pana obtineti fasii lunguiete (daca vreti sa faceti placinte lungi) sau cercuri (daca vreti sa faceti placinte rotunde) cu o grosime de cativa milimetri
  6. In mijlocul fiecarei bucati de aluat puneti cate 1-2 linguri de magiun sau dulceata, intindeti usor si pastrati marginile goale.
    Pliati spre interior marginile aluatului astfel incat sa acoperiti complet placintele.
  7. Incingeti o tigaie antiaderenta si coaceti pe rand fiecare placinta (sau mai multe daca incap in tiagie) si gatiti timp de 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana cand capata o nuanta auriu maronie.
  8. La final tavaliti-le bine, bine prin zahar pudra si savurati.