Un desert e parca si mai bun atunci cand il savurezi alaturi de micutul tau si aceasta placintica impletita, umpluta cu branza usoara si dulce, marmelada de afine si invelita in foietaj crocant va va face fericiti pe toti.
Branzica Iglu de Lapte de la Delaco junior nu doar ca adauga o textura catifelata si cremoasa aceste prajituri, dar vine si cu un gust delicat, multe vitamine si calciu numai bun pentru micutii in crestere. O puteti folosi si in sandwichuri, clatite, gustari cu fructe si o infinitate de alte nebunii gustoase.
Dar azi hai sa va povestesc mai bine cat de usor facem prajiturica aceasta minunata.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 foaie de foietaj (400g)
- 3 linguri zahar de cocos (sau alt indulcitor natural potrivit pentru cei mici)
- 1 pachet de branza Iglu de Lapte de la Delaco Junior
- 100g de marmelada (eu am folosit fara zahar, de afine)
- 1 ou
- nuci macinate (puteti folosi orice fel de nuci, eu am folosit fistic)
- Optional: Zahar pudra pentru decorat.
- Instructiuni
- Desfaceti foaia de foietaj, veti observa ca este impartita in 3 parti egale.
- Presarati pe toata suprafata aluatului zahar de cocos, acesta se va carameliza si va insiropa usor prajitura.
- Pe fasia din mijloc vom pune umplutura.
- Desfaceti pachetul si toate cele 3 cutiute de Iglu de Lapte. Feliati branzica si asezati feliile pe fasia din mijloc a aluatului.
- Acoperiti apoi branza cu marmelada. Daca este o marmelada ferma o puteti felia, daca e cremoasa o puteti intinde cu o lingurita.
- Trecem acum la cele 2 parti de aluat ramase goale. Pe latarale taiati mici benzi pe orizontala (ca in imaginea de mai jos) si apoi impletiti in “X” peste branza si marmelada (ca in imaginea de mai jos).
- Dupa ce ati terminat de impletit aluatul ungeti bine cu ou batut, decorati cu nucile tocate grosier.
- Coaceti timp de 30 de minute la 180C sau pana cand aluatul devine auriu si crocant.
- Lasati placinta sa se raceasca 5-10 minute inainte de feliere, umplutura va fi inca fierbinte si moale.
- Optional pudrati cu zahar pudra si decorati cu fructe proaspete.