Hai sa facem o placinta cu carne vegetariana. Blatul e pufos ca pentru pizza si toppingul de carne tocata din plante absolut delicios, pentru ca este amestecat cu sos de rosii si ierburi aromatice. In plus am adaugat si un strat generos de mozzarella care se intinde in cel mai decadent mod cu fiecare felie taiata.
Reteta
- Timp de gatire: 140 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 1kg de faina
- 20g de sare
- 600 ml de apa calduta
- 20g de drojdie uscata / 40g de drojdie proaspata
- 400g de carne tocata din plante (eu am folosit tocata din plante de la Verdino)
- 400g de mozzarella
- 1 lingura de cimbru
- 200ml sos de rosii
- 2 linguri de ulei de masline
- Instructiuni
- Pregatiti aluatul pentru blatul de pizza astfel: Dizolvati drojdia in apa calduta si apoi amestecati cu faina si sarea. Framantati pana cand obtineti un aluat elastic si omogen. Acoperiti si lasati sa creasca timp de o ora.
- Dupa o ora framantati din nou aluatul timp de 2-3 minute si acoperiti pentru inca o ora.
- Preincalziti cuptorul la temperatura maxima si intindeti aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si ulei . Daca aluatul este prea lipicios si greu de modelat, picurati putin ulei pe suprafata acestuia si pe blatul de lucru.
- Pe blat intindeti carnea tocata din plante amestecata cu sosul de rosii si cimbru (aici mai puteti adauga si alte condimente preferate)
- Asezati felii de mozzarella, dar aveti grija sa nu acoperiti tot aluatul. Pentru a creste acesta trebuie sa aiba zone libere.
- Lasati la cuptor timp de 20 minute la temperatura maxima sau pana cand capata o culoare aurie pe margini, Serviti cu cu sosurile sau condimentele preferate.