#ZiuaDePizza incepe de dimineata pentru ca de ce sa nu ne bucuram de pizza chiar si la micul dejun? Daca folosim faina integrala, cativa fulgi de ovaz si seminte in aluat, obtinem un blat sanatos si bogat in fibre. Adaugam sos de rosii, mozzarella Gourmet de la Delaco si cate un ou in mijloc, iar micul dejun sau brunchul e gata. Ba chiar o puteti lua si la birou pentru masa de pranz sau puteti sa o introduceti in lista de idei pentru pachetelul celor mici.
Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru aluat: 150g faina integrala
- 100g faina alba
- 2 linguri mix de seminte preferate (eu am folosit susan, in si chia)
- optional: 1 lingura mare de fulgi de ovaz
- 10g drojdie uscata
- 150ml apa calduta
- 5g sare
- 2 linguri ulei de masline
- Pentru topping: 6 oua
- 500g sos de rosii (eu am folosit unul cu busuioc)
- 400g mozzarella Gourmet de la Delaco rasa
- Busuioc proaspat pentru decor
- Instructiuni
- Framantati un aluat ferm si usor lipicios din ingredientele pentru blat. Lasati aluatul sa dospeasca minim 1 ora intr-un bol acoperit, la temperatura camerei.
- Dupa o ora preincalziti cuptorul la 190C si pregatiti ingredientele pentru toppinguri.
- Dupa ce aluatul a crescut, pe o suprafata usor umezita cu ulei intindeti o foaie mare si subtire de aluat si taiati 6 drepturnghiuri egale (sau cate portii mai mici sau mai mari doriti sa faceti).
- Asezati dreptunghiurile pe tava de copt tapetata cu hartie de copt.
- Ungeti bine cu sosul de rosii si presarati din belsug mozzarella Gourmet rasa.
- In mijloc folosind o lingura, faceti o gaura in sos si mozzarella suficient de mare cat sa intre un ou.
- Spargeti oul in acest “cuib” si mutati in cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand blatul devine pufos, branza se topeste si oul este bine gatit.
- Savurati cu busuioc proaspat si sosul preferat.