Stiti deja ca #JoiaFacemPizza asa ca inchei aceasta serie cu o pizza pe care o va iubi toata gasca de prieteni sau care va strange intreaga familie in jurul mesei. Colorata, usor de facut si cu multa mozzarella Delaco: Pizza Mexicana. Scoateti din frigider jumatatile de ardei inceputi, conserva de inceput pe jumatate mancata si ceapa ramasa de la o salata, pentru ca azi facem ceva delicios si #DeNearuncat.

Fiecare felie e o maaare bucurie si iti face pofta pentru inca una, asa ca va voi lasa aici reteta pe care o puteti folosi pentru 2 pizza.

Reteta

  • Timp de gatire: 140 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru doua pizza: 500g de faina
  • 10g de sare
  • 300 ml de apa calduta
  • 10g de drojdie uscata / 20g de drojdie proaspata
  • 150g sos de rosii
  • 350g Mozzarella Gourmet de la Delaco
  • 50g fasole fiarta/din conserva
  • 50g porumb fiart/din conserva
  • 50g masline feliate
  • jumatate de ardei gras
  • jumatate de ceapa
  • 2 linguri de ulei de masline
  1. Instructiuni
  2. Pregatiti aluatul pentru blatul de pizza astfel: Dizolvati drojdia in apa calduta si apoi amestecati cu faina si sarea. Framantati pana cand obtineti un aluat elastic si omogen. Acoperiti si lasati sa creasca timp de o ora.
  3. Preincalziti cuptorul la temperatura maxima, radeti mozzarella si tocati legumele cat timp creste aluatul..
  4. Intindeti aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt si ulei de masline. Presati din interior sper exterior pentru a obtine marginile super pufoase.
  5. Intindeti sosul de rosii cu o lingura, presarati mozzarella din abundenta si apoi adaugati pe rand maslinele, ardeii, fasolea, porumbul si ceapa.
  6. Lasati la cuptor timp de 15 minute la temperatura maxima sau pana cand capata o culoare aurie, branza este topita si legumele rumenite. Serviti neaparat cu un sos picant pentru o experienta autentica.