Stiti deja ca #JoiaFacemPizza asa ca inchei aceasta serie cu o pizza pe care o va iubi toata gasca de prieteni sau care va strange intreaga familie in jurul mesei. Colorata, usor de facut si cu multa mozzarella Delaco: Pizza Mexicana. Scoateti din frigider jumatatile de ardei inceputi, conserva de inceput pe jumatate mancata si ceapa ramasa de la o salata, pentru ca azi facem ceva delicios si #DeNearuncat.
Fiecare felie e o maaare bucurie si iti face pofta pentru inca una, asa ca va voi lasa aici reteta pe care o puteti folosi pentru 2 pizza.
Reteta
- Timp de gatire: 140 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- Pentru doua pizza: 500g de faina
- 10g de sare
- 300 ml de apa calduta
- 10g de drojdie uscata / 20g de drojdie proaspata
- 150g sos de rosii
- 350g Mozzarella Gourmet de la Delaco
- 50g fasole fiarta/din conserva
- 50g porumb fiart/din conserva
- 50g masline feliate
- jumatate de ardei gras
- jumatate de ceapa
- 2 linguri de ulei de masline
- Instructiuni
- Pregatiti aluatul pentru blatul de pizza astfel: Dizolvati drojdia in apa calduta si apoi amestecati cu faina si sarea. Framantati pana cand obtineti un aluat elastic si omogen. Acoperiti si lasati sa creasca timp de o ora.
- Preincalziti cuptorul la temperatura maxima, radeti mozzarella si tocati legumele cat timp creste aluatul..
- Intindeti aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt si ulei de masline. Presati din interior sper exterior pentru a obtine marginile super pufoase.
- Intindeti sosul de rosii cu o lingura, presarati mozzarella din abundenta si apoi adaugati pe rand maslinele, ardeii, fasolea, porumbul si ceapa.
- Lasati la cuptor timp de 15 minute la temperatura maxima sau pana cand capata o culoare aurie, branza este topita si legumele rumenite. Serviti neaparat cu un sos picant pentru o experienta autentica.