Daca va doriti o alternativa la blatul de pizza cu faina, am o idee delicioasa pentru voi: Pizza cu blat de cartofi. Este facut din piure si branza, se face super usor si adauga si mai mult gust si textura. Puteti folosi aceleasi toppinguri pe care le folositi de obicei sau poate chiar puteti incerca sa salvati ce resturi #DeNearuncat mai aveti prin frigider, oricum ar fi, va promit ca iese o pizza geniala.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru blat: 300g de cartofi fierti si facuti pasta (ca pentru piure sau puteti folosi chiar piure daca v-a mai ramas de la o masa anterioara)
  • 150g de branza rasa sau sfaramata (puteti folosi orice branza ferma precum cascavalul sau telemeaua)
  • 1 ou mare
  • Pentru topping: 150ml suc de rosii (eu am folosit unul cu busuic)
  • 200g mozzarella taiata cubulete sau rasa
  • busuioc proaspat
  • cateva rosii cherry taiate pe jumatate
  • orice alte toppinguri mai doriti
  1. Instructiuni
  2. Amestecati piureul de cartofi cu oul si branza rasa pana cand obtineti o compozitie omogena.
  3. Intindeti “aluatul” pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Blatul ar trebui sa aiba cam 1cm grosime.
  4. Coaceti timp de 25 de minute la 220C sau pana cand capata o consistenta ferma si o crusta auriu maronie la suprafata. Ar trebui sa arate ca in imaginile de mai jos.
  5. Dupa ce blatul s-a copt scoateti din cuptor si intindeti sosul de rosii, adaugati mozzarella, rosiile si busuiocul. Puteti adauga acum si orice alte toppinguri mai doriti.
  6. Coaceti timp de inca 10 -15 minute la 220C sau pana cand branza este complet topita.
  7. Lasati sa se raceasca putin timp de 5-10 minute inainte de a felia pentru ca blatul este inca moale si usor sfaramicios cat e fierbinte.
  8. Savurati cu sosul preferat.