Pranzul sau cina cu care nu dau gres niciodata? Pizza!
O pizza cu blat de casa, sos de rosii, multa mozzarella si ce mai gasesc prin frigider ma salveaza intotdeauna
Mai aveam cateva masline intr-un borcan, doua bucati de anghinare murata, jumatate de ceapa rosie ramasa de o alta reteta, cateva frunzulite de busuioc si uite asa am adunat ingredientele pentru o pizza rapida.
Si cum sa nu iasa o pizza delicioasa cu orice toppinguri, atunci cand adaugi o mana generoasa de mozzarella care sa reuneasca toate gusturile intr-un preparat autentic?
Mozzarella Gourmet de la Delaco nu lipseste din frigiderul meu pentru ca o folosesc nu doar in pizza, dar si in tarte, legume gratinate si alte preparate rapide la cuptor.
Blatul a iesit perfect, crocant la exterior, moale si subtirel la interior.
Reteta
- Timp de gatire: 180 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru 2 pizza medii:500g faina
- 280ml apa calduta
- 10g sare
- 5g zahar
- 10g drojdie uscata
- Pentru toppinguri: 300ml sos de rosii cu ierburi aromatice
- 250g mozzarella Gourmet Delaco
- jumatate de ceapa rosie
- 2-3 bucatele anghinare murate
- 10-15 masline verzi (fara samburi)
- busuioc proaspat
- Extra: ulei de masline
- linguri pesmet
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati faina, apa, drojdia, zaharul si sarea.
- Amestecati si framantati pana cand obtineti un amestec omogen.
- Acoperiti si lasati sa creasca aluatul minim 1 ora.
- Framantati inca 2-3 minute si acoperiti pentru inca 30 de minute.
- Intre timp preincalziti cuptorul la 200C – caldura sus & jos, cu ventilatie.
- Pe o suprafata curata, bine pudrata cu faina intindeti o jumatate din aluatul obtinut pana cand obtineti un blat rotund de pizza, cu marginile usor mai groase.
- Mutati blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ulei de masline si pesmet presarat.
- Peste blat adaugati toppingurile: sos de rosii, mozzarella Gourmet, anghinare tocate, ceapa rosie tocata si masline.
- Coaceti timp de 15-20 de minute sau pana cand pizza are margini aurii, crescute si branza este bine topita.
- Presarati busuioc proaspat si savurati imediat.