Ador leusteanul, asa ca anul acesta am exagerat cand am plantat ceea ce urma sa devina o mare, mare tufa de leustean. Dar uite asa am invatat ca nu e bun doar in ciorba, dar si in risotto, salata cu branza si rosii, dar mai ales in acest pesto intens aromat, dulce-amaruio-picant-neasteptat, pe care l-am pus peste toate felurile mancate in ultimele zile.

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Persoane: 3-4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 2 legaturi de leustean
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita la fel de rasa, cu fulgi de chilli
  • 50g de muguri de pin trasi la tigaie (puteti folosi orice fel de nuci)
  • 50g de parmezan ras
  • 1 ramurica de busuioc
  • 2 catei de usturoi
  1. Instructiuni
  2. Cu ajutorul unul blender maruntim si amestecam toate ingredientele.
  3. Se poate servi imediat sau dupa 30 de minute la frigider, cat sa se imbratiseze mai bine gusturile. Este delicios pe paste, bruschete sau orez