Ador leusteanul, asa ca anul acesta am exagerat cand am plantat ceea ce urma sa devina o mare, mare tufa de leustean. Dar uite asa am invatat ca nu e bun doar in ciorba, dar si in risotto, salata cu branza si rosii, dar mai ales in acest pesto intens aromat, dulce-amaruio-picant-neasteptat, pe care l-am pus peste toate felurile mancate in ultimele zile.
Reteta
- Timp de gatire: 10 min
- Persoane: 3-4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 2 legaturi de leustean
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 lingurita la fel de rasa, cu fulgi de chilli
- 50g de muguri de pin trasi la tigaie (puteti folosi orice fel de nuci)
- 50g de parmezan ras
- 1 ramurica de busuioc
- 2 catei de usturoi
- Instructiuni
- Cu ajutorul unul blender maruntim si amestecam toate ingredientele.
- Se poate servi imediat sau dupa 30 de minute la frigider, cat sa se imbratiseze mai bine gusturile. Este delicios pe paste, bruschete sau orez